Benzine yeni zam: 21 lirayı aşacak

Benzine yeni zam: 21 lirayı aşacak
11 Mayıs Çarşamba gününden itibaren benzine 1 lira 12 kuruş zam gelmesi bekleniyor. İstanbul'da benzinin litresi 20,35 TL'den, Ankara'da 20.44 TL'den ve İzmir'de 20.44 TL'den satılıyor. Yeni zamla benzin fiyatlarının 21 liranın üzerine çıkacak.

Petrol fiyatlarındaki artış akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Son gelen zamlarla 20 lirayı aşan benzin fiyatlarına bir zam daha geliyor.

Sektör temsilcilerinden edinilen bilgiye göre 11 Mayıs Çarşamba gününden geçerli olmak üzere benzinin litresine 1 lira 12 kuruş zam gelmesi bekleniyor.

EPGİS fiyat paylaşımı yapmıyor

Akaryakıttaki fiyat değişimlerini resmi olarak açıklayan EPGİS, EPDK'nın suç duyurusunda bulunması nedeniyle sosyal medya hesabından zam ve indirim açıklamalarını durduğunu belirtmişti.

Motorine 32 kuruş zam geldi

Motorin grubunda 6 Mayıs Cuma gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 32 zam yapılmıştı.

Güncel motorin fiyatları

İstanbul Avrupa Yakası'nda bir litre mazot fiyatı: 22,06 TL

İstanbul Anadolu Yakası'nda bir litre mazot fiyatı: 22,08 TL

Ankara'da motorin litre fiyatı 22,16TL

İzmir'de motorin litre fiyatı 22,17 TL

Güncel benzin fiyatları

İstanbul Avrupa Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 20,34 TL

İstanbul Anadolu Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 20,35 TL

Ankara'da bir litre benzin fiyatı: 20,44 TL

İzmir'de bir litre benzin fiyatı: 20,46 TL

akaryakit.jpg

Akaryakıtta en çok artış Almanya’da oldu

Artış federal hükümetin Sol Parti’nin soru önergesine verdiği yanıtta ortaya çıktı. Federal istatistik Ofisi’nin AB Komisyonu verileriyle yaptığı kıyaslamaya göre özellikle Almanya’daki benzin ve mazottaki artış ortalaması, AB ülkeleri arasındaki en yüksek artış olarak belirlendi. Almanya’da savaşın başlamasından üç gün öncesinden yani 21 Şubat’tan 25 Nisan’a kadar olan süre içinde mazot fiyatı ortalama 38 cent zamlanarak 25 Nisan’da 2,04 euro oldu. Buna karşılık mazotun aynı dönemdeki ortalama artışı Fransa’da ise 17 cent olarak belirlendi. Süper benzinin fiyatı ise aynı dönem içinde 23 cent artarken, bir tek 24 cent’lik zamla Avusturya’daki artış Almanya’dan bir cent fazla oldu. Yeni yılla kıyaslandığında 3 Ocak’tan 25 Nisan’a kadar mazot fiyatı Almanya’da toplam 47 cent zamlanmış oldu.