Kırşehir Belediye Başkanı Ekicioğlu'ndan haciz iddiasına yanıt: Organize işler

Kırşehir Belediye Başkanı Ekicioğlu'ndan haciz iddiasına yanıt: Organize işler
Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, 'Makam aracı haczedildi'' olarak sunulan haberlere ilişkin açıklamada yaptı. Olayı 'kirli bir organizasyon' olarak nitelendiren Ekicioğlu, ''Bahsi geçen araç makam değil hizmet aracıdır. Bu durumdaki bir hizmet aracı haczedilemez ve bağlanamaz.Kesinleşmemiş bir karara ilişkin makamlar kesinleşmiş gibi işlem yapmıştır'' dedi.

İşe gelmediği için tutanak tutularak iş akdi feshedilen çalışanın açtığı dava sonucunun kesinleşmiş bir karar gibi sunulduğunu belirten Ekicioğlu, hizmet aracının icra yoluyla haczedilmesinin hukuka ve yasaya aykırı olduğunu belirtti.

'Organize işler'

'Kesinleşmemiş bir karar için makamların kesinleşmiş gibi işlem yapması da bu işin nasıl organize bir iş olduğunu göstermektedir' diyen Ekicioğlu şöyle devam etti:

"Kesinleşmemiş bir karar sonrası belediyemiz bir ödeme yapsa ödeyen şahıslara zimmet çıkacaktır. Ayrıca, söz konusu araç makam aracı değil, hizmet aracıdır. 40 BE 002 plakalı 2016 Volkwagen Passat Model araç Belediye kayıtlarımızda da Hizmet Araçları sınıfında kayıtlı bulunmaktadır. 5393 sayılı yasanın 15. maddesi uyarınca; Belediyenin proje karşılığı borçlanma yoluyla elde ettiği gelirlerinin, şartlı bağışlarının ve kamu hizmetlerinde fiilen kullanılan malları ile belediye tarafından tahsil edilen vergi, resim ve harç gelirlerinin haczedilemeyeceği kanunlarla sabittir"

Bu durumdaki bir hizmet aracının haczedilemez ve de bağlanamaz olduğunu vurgulayan Ekicioğlu, "Oysaki bu tür organizasyonlara hiç gerek yoktur" dedi.

'Belediye hesaplarında 100 katı para var'

Parasını almak isteyen kişinin belediye hesaplarında 100 katı bulunan kasa hesabından parasını alabileceğini belirten Ekicioğlu, "Buradaki amaç ve organizasyon Kırşehir Belediyemizi ve hem yerelde hem de ulusalda adından söz ettiren çalışmalarımızın üstünü örtmeye çalışmak ve yıpratmaktır. Biz, bu tür organizasyonlara alet olan kamu kurumlarını da kınıyorum" dedi. Ekicioğlu şöyle devam etti:

"Cumhur İttifakına bağlı siyasi parti il başkanlarının bilgi sahibi olmadan fikir yürüterek görüş beyan etmeleri ve sözde basının da kendilerine mikrofon tutması da üzerinde durulması gereken bir durumdur. Her mikrofon mikrofon değildir; bazısı yılandır, bazısı çıyandır. Yani, yeri gelir sizleri de sokar. Bu ve benzeri durumlardan nemalanmaya çalışan basın, kendi tükenmişliğini de kamuoyu önünde tescillemiştir.

'Rant çevrelerine boyun eğmedik'

Şu bilinmelidir ki bu çıkar ve rant çevrelerine, bu tür tehdit ve şantajcılara bugüne kadar boyun eğmedik; bundan sonra da boyun eğmeyeceğiz.Yakınları Belediyede çalışıp kendileri İcra Kurumunda çalışanlar, Kırşehir halkının hizmet kurumu olan Belediyeyi sıkıştırmaya çalışıyorlarsa kimse kusura bakmasın; çakallara, hırsızlara, yolsuzlara bu şehri ve ülkeyi bırakmayacağız"