Bayram Tatili Ulaşımında Fiyatlar Fırladı! 4 Kişilik Bir Aile İçin Gidiş-Dönüş Otobüs Maliyeti Belli Oldu

Bayram Tatili Ulaşımında Fiyatlar Fırladı! 4 Kişilik Bir Aile İçin Gidiş-Dönüş Otobüs Maliyeti Belli Oldu
Kurban Bayramı öncesi bilet ücretlerine yüzde 20-30 zam geldi. İstanbul’dan Anadolu’nun yakın bir şehrine 4 kişilik bir ailenin gidiş dönüş otobüs maliyeti 12 bin lirayı bulurken aynı güzergâh için uçak bilet ücretleri 40 bin lirayı geçiyor. Beş günlük araç kiralama masrafı ise akaryakıt ile birlikte 30 bin liraya çıkıyor.

ZAMLARLA DOLU ULAŞIM MALİYETLERİ

Ramazan Bayramı’nda aynı güzergâhlara verilen bilet fiyatları ile bugünkü fiyatlar arasında artış yaşandı. Türkiye gazetesinden Kaan Zenginli’nin haberine göre, 30 Mart 2024 tarihinde aynı otobüs şirketi İstanbul-Konya biletine kişi başı 900 lira bedel biçerken, aradan geçen üç ayda (bugün) 1.200 TL istediği görülüyor.

Bayram tatili öncesi ulaşım maliyetleri yükseldi. İstanbul'dan Anadolu'ya otobüsle gidiş-dönüş biletleri 12 bin lirayı geçerken, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerine olan fiyatlar 16 bin lirayı aşıyor. Aracı kiralamanın beş günlük maliyeti ise 30 bin lirayı buluyor. Uçak biletleri ise bir hayli pahalı.

FİYAT ARTIŞININ ARDINDA YOĞUNLUK VAR

Otobüs şirketleri, yoğun talebe karşılık verebilmek için ek seferler düzenlemeye başladı. Ancak bu artışlar bilet fiyatlarına da yansıdı. Otobüs şirketleri yetkilileri, artışın sebebini akaryakıt ücretlerine bağlamak yerine, yaşanan yoğunluktaki ek seferlerin maliyetlerini gerekçe gösteriyor.

UÇAK BİLETLERİNDE CİDDİ YÜKSELİŞ

Uçak biletlerinin fiyatları da oldukça yüksek. İstanbul'dan İzmir'e gidiş-dönüş için dört kişilik bir aile 40 bin lirayı gözden çıkarmalı. Uzak mesafelerde ise bu rakamlar daha da artıyor. Ancak yer bulmak da zor; bu nedenle uçakla seyahat etmek isteyenlerin acele etmeleri gerekiyor.

KİRALIK ARABA ALTERNATİFİ

Araç kiralama da yoğun ilgi görüyor. Ancak birçok şirkette araç bulunmuyor. Günlük kiralama ücretleri 2 bin liradan başlıyor ve beş gün boyunca toplamda 10 bin liraya kadar çıkabiliyor. Yakıt maliyetleriyle birlikte, toplamda 30 bin lirayı geçebiliyor.

bayramda-yollar-ates-pahasi-kurban-kesmeye-giderken-kurban-olmak-var-17176298749567-1.jpg

DİNLENME TESİSLERİNDE BAYRAM TARİFESİ!

Bayram tatili için yola çıkanlar, dinlenme tesislerinde yüksek fiyatlarla karşılaşıyor. Yol güzergâhındaki işletmelerin yeme içme fiyatlarını aniden artırması tepkilere neden oluyor. Dört kişilik bir aile, bir tesiste yemek yediğinde 1.500 TL civarında hesap ödemek durumunda kalıyor. Fiyatlardaki bu artış, normal zamana göre bayram döneminde daha da belirgin hale geliyor.