'Başardık' Demişti: Gri Listeye Girmenin Kolaylığından Bahsetti!

'Başardık' Demişti: Gri Listeye Girmenin Kolaylığından Bahsetti!
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin gri listeden çıkarılmasına ilişkin açıklama yaptı. Şimşek, gri listeden çıkarılmasını yorumlarken, gri listeye girmenin ne kadar zor olduğunu da anlattı. Şimşek, Türkiye'nin gri listeden çıkışını 'Başardık' notuyla paylaşmıştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin gri listeden çıkarılmasına ilişkin konuştu. Şimşek, Türkiye'nin gri listeden 'oybirliği' ile çıktığına hiçbir ülkenin itiraz etmediği söyledi. Şimşek, Türkiye'nin gri listeye girmesinin kolay olduğunu da ekledi.

Şimşek, Türkiye'nin gri listeden çıkışını 'Başardık' notu ile paylaşmıştı.

GRİ LİSTEYE GİRMEK ZOR, ÇIKMAK ZOR

"Gri listeden çıkışımız bir ekip çalışması. Daha önce mevzuat çalışması yapılmıştı ama en önemlisi uygulamadaki etkinlikti. Gri listeye girmek kolay çıkmak zor. İçişleri ve Adalet Bakanlığımızın desteği olmasaydı bu listeden çıkamazdık. Haziran ayından bu yana bir araya geldiğim bütün hazine bakanlarıyla bu konuyu konuştuk.

Siyasi mülahazalar devreye girmesin diye FATF'ye bir mektup bile yazdık.

TEK BİR ÜLKE İTİRAZ ETMEDİ

Terörizmin finansmanıyla mücadeleyi bir öncelik haline getirdik. Gri listeden Türkiye oybirliğiyle çıkarıldı. Tek bir ülke itiraz etmedi. Komşumuz Yunanistan bile 'güçlü şekilde sizi destekliyoruz' dedi. Listeden çıktık ama terörizmin finansmanıyla ilgili güçlü bir şekilde mücadele edeceğiz. MASAK'ın idari kapasitesi geliştirilecek. Yapay zekayı bu noktada devreye alacağız. Başardık, başarmaya devam edeceğiz."