Bankaların Yeni Hamlesi: 1000 TL’lik Kesinti!

Bankaların Yeni Hamlesi: 1000 TL’lik Kesinti!
Konut kredisi almak isteyenler yeni bir maliyetle karşı karşıya. Bankalar, kredi transferinde 1000 TL'lik EFT ücreti alıyor. Bu kesinti, vatandaşların bütçesini zorluyor. Sosyal medyada büyük tepki var.

Konut kredisi almayı planlayan vatandaşlar, bankaların uyguladığı 1000 TL'lik EFT ücretiyle karşı karşıya kalıyor. Kredinin onaylanmasının ardından hesaplarına aktarılan tutardan bu kesinti yapılıyor. Özellikle yüksek kredi miktarlarında bile bu sabit ücretin alınması, vatandaşların tepkisini çekiyor.

screenshot-11-001.png

VATANDAŞLARIN TEPKİSİ

Birçok vatandaş, sosyal medya ve şikayet platformlarında bankaların bu uygulamasına tepki gösteriyor. Yüksek faiz oranları ve ek masraflarla zaten zor durumda olan vatandaşlar, bu kesintiyi ek bir yük olarak görüyor.

BANKALARIN KESİNTİ POLİTİKALARI

Bankalar, kredi başvurularında hayat sigortası, ekspertiz ücreti, DASK ve damga vergisi gibi zorunlu masrafların yanı sıra, yeni bir kesinti daha uyguluyor. Bu yeni kesinti politikası, kredi başvurusunda bulunan kişileri mali açıdan daha da zor durumda bırakıyor.

thumbs-b-c-b4854d5ee63e79397d001254216f27ce.jpg

ÖNE ÇIKAN MASRAFLAR

Bankaların kredi işlemleri sırasında tahsil ettiği başlıca masraflar arasında hayat sigortası, ekspertiz ücreti, DASK, damga vergisi ve son olarak EFT ücreti yer alıyor. Özellikle 1000 TL'lik EFT ücreti, vatandaşlar için büyük bir sorun haline geldi.

Vatandaşlar, bankaların bu politikalarını gözden geçirmesini ve konut sahibi olma sürecini kolaylaştırıcı adımlar atmasını talep ediyor.

Kaynak:Haber Merkezi