Bakanlık Resmen Açıkladı: Milyonlarca Emeklinin Maaşından Bu Para Kesilecek!

Bakanlık Resmen Açıkladı: Milyonlarca Emeklinin Maaşından Bu Para Kesilecek!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2009 yılından bu yana emeklilere ödenen refah payı eklemesinin bu yıl uygulanmayacağını belirtti. Söz konusu karar, emeklilerin alacakları yeni maaşın 700 ile 1000 lira arasında düşüş göstermesine neden olacak.

Türkiye'de memur ve emekli maaşları için Ocak ve Temmuz ayında yapılan zam oranları, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verileri referans alınarak kararlaştırılıyor.

2008 yılında Aylık Bağlama Oranı'nda (ABO) emeklilerin aleyhine olacak bir değişikliğe giden AKP iktidarı, 2009 yılında hayata geçirdiği refah payı uygulaması ile emeklilere açıklanan enflasyonun yanı sıra zam ilavesi yapma kararı almıştı.

liras2.jpgÇALIŞMA BAKANI RESMEN AÇIKLADI

15 yıldır kesintisiz olarak uygulanan refah payı sistemi, bu yıl askıya alınacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in liderliğinde yürütülen yeni ekonomi programında iktidar, yıllardır yürütülen hatalı ekonomi politikalarının faturasını vatandaşa kesmeye devam ediyor.

Milyonlarca emekli, son olarak yüzde 8 seviyesinde verilen refah payı artışından bu yıl yararlanamayacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuya ilişkin kendisine yöneltilen "Emekliye refah payı var mı?" sorusuna şu yanıtı verdi:

para5.jpg"Hayır, yok. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklinin dört gözle beklediği refah payı ile ilgili kesin ve net açıklama yaptı. Işıkhan, yılın ikinci yarısındaki emekli zammında refah payının gündemde olmadığını belirtti."

EMEKLİ MAAŞLARINDA 700 İLE 1000 LİRALIK KESİNTİ ANLAMINA GELECEK

Bu yıl da enflasyon dikkate alındığında yüzde 7-8 seviyelerinde uygulanacağı düşünülen refah payının verilmeyecek olması, milyonlarca emeklinin alacağı zam oranında büyük bir düşüş yaşanacağı anlamına geliyor. 3 Temmuz'da duyurulacak enflasyon verileriyle birlikte emekliler için kesin zam oranı belirlenecek.

Alınan maaş tutarına göre değişiklik göstermekle birlikte, refah payının ödenmeyecek oluşu emekli maaş zammında ortalama 700 ile 1000 lira arasında bir düşüş olacağı anlamına geliyor.