Bakanlık resmen açıkladı: 2 bin 390 personel alınacak

Bakanlık resmen açıkladı: 2 bin 390 personel alınacak
Bu gece yayımlana Resmi Gazete'de yer alan ilana göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere 2 bin 390 sözleşmeli personel arıyor. Başvuru şartları neler, başvuru tarihi ne zaman, nasıl başvuru yapılır? İşte detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere 2 bin 390 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. Söz konusu ilan, Resmi Gazete'de yayımlanırken başvuru şartları, alımın kimleri kapsadığı, başvuru tarihinin ne zaman olduğu ve nasıl başvuru yapılacağı merak konusu oldu.

İşte detaylar...

bakankik.png

KPSS SIRALAMASINA BAKILACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ilana göre, 'Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar' kapsamında "Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) (B) grubu" puan sıralaması esas alınmak suretiyle Özel Nitelikler tablosunda belirtilen ünvan ve sayıda toplam 2 bin 390 sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirme gerçekleştirecek.

BAŞVURU TARİHLERİ

Başvurular 15- 30 Ekim 2024 tarihleri arasında "Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı" üzerinden yapılacak.

kapak.png

BAŞVURU ŞARTLARI

Adaylarda aranan bazı nitelikler şu şekilde;

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (4),(5), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen koşulları taşımak

- Son müracaat tarihi itibariyle başvuru yapılan ilgli bölümden mezun olmak,

- herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

İş ilanınna başvurmak isteyen adaylar, 15- 30 Ekim 2024 tarihleri arasında Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden e-Devlet şifresi ile giriş yaparak başvurularını yapabilecek.

İlana ilişkin daha fazla detaya Bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden ulaşılabilir.

Kaynak:halktv.com.tr