Bakanlık kuru kayısı alım fiyatlarını açıkladı

Bakanlık kuru kayısı alım fiyatlarını açıkladı
Tarım ve Orman Bakanlığı, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) kayısı alımına başlayacağı tarih ve alım fiyatlarını açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre TMO 3 Eylül itibariyle kuru kayısı alımına başlayacak. Bakanlık, kuru kayısıların alım fiyatlarını da açıkladı.

Bakanlığın sosyal medya hesabından "Toprak Mahsulleri Ofisi (tmo) Kuru Kayısı Alım Fiyatları Belirlendi" başlığıyla yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemizin en önemli ihraç ürünlerinden biri olan kuru kayısıda üretici lehine politikalarla piyasalardaki istikrarı sağlamak, üreticilerin sağlıklı depo ihtiyacını gidermek ve ihracat değerini korumak amacıyla TMO'nun kuru kayısı alımı yapması kararlaştırılmıştır.

TMO kuru kayısı alım fiyatları kalitesine göre kg başına aşağıdaki şekilde belirlenmiştir.

Kuru kayısı alım işlemleri Toprak Mahsulleri Ofisi iştiraki olan TMO- TOBB Lisanslı Depoculuk A.Ş. (1. Organize Sanayi Bölgesi 13. Cd. No:3 Yeşilyurt/Malatya adresindeki) lisanslı deposu üzerinden Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) yoluyla 3 Eylül 2024'ten itibaren yapılacaktır.

TMO tarafından yapılacak olan kuru kayısı alımlarının başta üreticilerimiz olmak üzere, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını ve bereket getirmesini dileriz."

İşte Yeni Fiyat Listesi:

2-001.png

Kaynak:halktv.com.tr