Bakan'dan Çalışan Emekliye 5 Bin TL'lik İkramiye Açıklaması! İki Gün İçinde Hesaplara Yatacak

Bakan'dan Çalışan Emekliye 5 Bin TL'lik İkramiye Açıklaması! İki Gün İçinde Hesaplara Yatacak
Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, çalışan emeklilerin alacağı 5 bin TL'lik ikramiyeyle ilgili açıklamalarda bulundu. Işıkhan ikramiyenin Meclis'te kabul edildikten sonra hızlı bir şekilde hesaplara yatacağını söyledi. Önce Meclis Onaylayacak, ardından resmi gazetede yayınlanacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yılı asgari ücretini belirlemek üzere Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 11 Aralık'ta çalışmalarına başladığını hatırlatarak "Komisyondan çıkacak kararın herkesin mutabık kaldığı bir ücret seviyesi olmasını ümit ediyoruz" dedi.

Bakan Işıkhan, çalışan emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ödenmesine ilişkin ise, "Kanun teklifi Meclis'te kabul edilip, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra ödemeleri iki gün içinde yapacak şekilde hazırlıklarımızı tamamladık" ifadesini kullandı.

Işıkhan "Yeni yılda bütçemiz doğrultusunda emekli maaşlarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

MEMUR MAAŞI İÇİN ORAN VERDİ

Bakan Işıkhan, "Enflasyon farkıyla birlikte 2024 ocak ayında memur maaşlarının yüzde 50 civarında artacağı tahmin edilmektedir. 2002 yılında 392 lira olan en düşük memur maaşı 2023'te 22 bin liraya çıkarılarak nominal olarak 56 kat, reel olarak da yüzde 266 oranında artış sağlanmıştır" ifadelerini kullandı.

NE ZAMAN MECLİS'E GELECEK?

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşmeleri devam eden torba yasada yer alan çalışan emeklilere bir defaya mahsus 5 bin TL ikramiye ödenmesine ilişkin düzenleme önümüzdeki çarşamba günü yasalaştırılacak.

Bankalara gerekli talimatlar iletildi ve hazırlıklar yapıldı. 28-29 Aralık tarihlerinde 5 milyona yakın çalışan emekli, 5 bin TL’lik ikramiyelerini almış olacak.

Etiketler :