Bakan Şimşek Hazırlıklarını Tamamladı! O Tarihte Dolar Kurunda Dananın Kuyruğu Kopacak

Bakan Şimşek Hazırlıklarını Tamamladı! O Tarihte Dolar Kurunda Dananın Kuyruğu Kopacak
21 Mart tarihli PPK kararı ile uluslararası piyasalara "sıkı para politikasından taviz yok" mesajını veren ekonomi yönetimi, Türk lirası için yeni bir atağa hazırlanıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan'ın 16 Nisan'da ABD'ye gideceği öğrenilirken, ikilinin çok sayıda fon yöneticisi ile görüşeceği bildirildi.

3 Şubat 2024 tarihinde göreve başlayan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile birlikte ABD'ye gitmeye hazırlanıyor.

İki isim 16 Nisan'da yapılacak IMF-Dünya Bankası toplantıları için ABD'ye gidecek olsa da, Bakan Şimşek'in ABD'de çok sayıda büyük fon yöneticisi ile toplantı düzenleyeceği öğrenildi.

MASADA MİLYARLARCA DOLAR OLACAK

21 Mart tarihli PPK kararında 500 baz puan faiz artıran Merkez Bankası, uluslararası piyasalara yönelik net bir mesaj verirken, bu mesajın perçinlenmesi için Şimşek ve ekibi tarafından milyarlarca dolarlık fonları yöneten isimlerde doğrudan dirsek teması kurulacak.

doo3.webpHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bu görüşmelerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan parasal sıkılaşma noktasında tam yetki aldığını ve Türkiye'de cazip yatırım fırsatlarının bulunduğunu iletmesi beklenirken, görüşmelerin başarılı geçmesi halinde Türkiye'ye milyarlarca dolarlık sıcak para girişi yaşanabilir.

DOLAR KURU İÇİN HAYATİ ÖNEME SAHİP

24 Mayıs sonrasında göreve başlayan Şimşek, Körfez ülkeleri sonrasında ABD'ye giderek çeşitli girişimlerde bulunmuş olsa da, mevcut ekonomik göstergeler ışığında yatırımcıları ikna edememiş ve ülkeye istenilen fonlar çekilememişti.

doviz2.jpgAradan geçen sürede Türkiye'nin ekonomi tablosunda yaşanan değişimlerin Şimşek'in elini güçlendirmesi beklenirken, ABD'de atılacak adımlar dolar/TL paritesi için de belirleyici olacak.

Washington'daki temaslarının ardından son olarak 22 Nisan'da bir yatırımcı toplantısına daha katılacak olan Şimşek'in 23 Nisan'da Türkiye'ye dönmesi bekleniyor.

Etiketler :