Bakan Nebati 'açıklanacak' dedi, Halk TV muhabiri boş salonu paylaştı

Bakan Nebati 'açıklanacak' dedi, Halk TV muhabiri boş salonu paylaştı
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, milyonlarca işçinin beklediği asgari ücret zammını açıklayacaklarını duyurdu. Fakat açıklamadan dakikalar sonra Halk TV muhabiri Mevsim Altay asgari ücret görüşmelerinin yapılacağı salonun boş görüntülerini paylaştı. Boş salonu görüntüleyen Altay Bakanlık'tan çıkarıldı. Boş salon, asgari ücretin sarayda Erdoğan tarafından açıklanacağı iddiasını güçlendirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Asgari ücretle ilgili bugün açıklama yapılacak. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da enflasyon karşısında ezdirilmeyen bir oranı hep beraber görmüş olacağız" dedi.

Bakan Nebati, TBMM Genel Kurulu'nda 2022 yılı bütçesi görüşmeleri sırasında milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Bakan Nebati, milletvekillerinin asgari geçim indirimiyle ilgili sorusu üzerine, "Sabit ücretler üzerine stopajlar üzerine vergi yükü asgari geçim indirimi üzerinden medeni duruma bağlı olarak kişinin ödeyeceği gelir vergisi üzerinden indirim yapılmak suretiyle önemli ölçüde hafifletilmiştir. Bu uygulama ile 2021 yılına ilişkin gelir vergisi yükü evli, eşi çalışmayan ve 3 çocuklu asgari ücretlide 2021 yılının son aylarına kadar aylık yüzde 0 olarak gerçekleşmektedir. Ayrıca asgari ücretin yılın son aylarında vergi tarifesinin ikinci dilimine girmesinden kaynaklanan kayıp ilave asgari geçim indirimi yoluyla giderilmektedir. Asgari ücretlilerin tamamına baktığımızda ortalama vergi yükü aylık 2,34, yıllık ise 3,25'tir" dedi.

Halk TV muhabiri Bakanlık'tan çıkarıldı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, milyonlarca işçinin beklediği asgari ücret zammını bugün açıklayacaklarını duyurdu. Fakat açıklamadan dakikalar sonra Halk TV muhabiri Mevsim Altay asgari ücret görüşmelerinin yapılacağı salonun boş görüntülerini paylaştı. Bakanlıktaki boş salonu görüntüleyen Altay binadan çıkarıldı.

Saray'dan gazetecilere gece saat 23:00'da acele davet geldi

Halk TV Programcısı gazeteci Ayşenur Arslan, Medya Mahallesi programında dün akşam saatlerinde Beştepe'den 'basın kartı' sahibi gazetecilere gelen mesajı duyurdu.

Arslan gönderilen mesajda, "Cumhurbaşkanımızın yarınki muhtemel programlarını Cumhurbaşkanlığı Basın Tanıtım Kartı sahibi olan basın mensubu arkadaşlarımız takip edebilecektir. Takip edecek olanların ad, soyad, kurum, TC Kimlik numarasını 23.30'a kadar bildirmesi gerekiyor. Belirtilen saatten sonra gönderilen isimler listeye eklenmeyecek. Programı takip etmek için isim ve bilgilerini gönderen arkadaşlarımız PCR testlerini yarın sabah 9 ila 10 saatleri arasında vermeleri gerekmektedir" yazdığını ifade etti.

Arslan, mesaja ilişkin, "Gecenin 23'ünde hemen 'acele' bir davet. Sabah 9 ila 10 arasında PCR testi talimatı... Ne için? Erdoğan'ın muhtemel programı için.. Bilinmiyor henüz. Muhtemelen konuşacakmış. Ne açıklayacak bilmiyoruz. Acaba asgari ücreti mi açıklayacak?" diye konuştu.

Söz konusu 'acele' mesaj 'Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücreti açıklayacak' şeklinde yorumlandı.

Kaynak:DHA