Bakan Işıkhan Açıkladı: Emekli Zamları Değişti! En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Bakan Işıkhan Açıkladı: Emekli Zamları Değişti! En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı canlı yayında SSK ve Bağ-Kur emeklisi için açıklanan yüzde 42.57'lik zam oranının yüzde 49.25'e yükseltildiğini belirtti. Yeni zamların ardından maaşlar değişirken, en düşük emekli maaşı alanlar hakkında son detaylar ortaya çıktı.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 5'lik ek zammın ardından artış oranı yüzde 42.57 olarak kesinleşirken, 16 milyonun üzerinde emekli vatandaş yapılan bu zamma büyük tepki göstermişti.

31 Mart seçimleri öncesinde emeklilerin desteğini tamamen kaybetmek istemeyen hükümet, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarında yeni bir artış kararı aldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 16 Ocak tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan yüzde 42.57 oranındaki artışta değişikliğe gidildiğini belirterek, Ocak ayı itibarıyla geçerli olacak zam oranının yüzde 49.25'e yükseltildiğini duyurdu.

whatsapp-image-2024-01-23-at-22-02-06.jpeg

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞLARI DEĞİŞECEK Mİ?

Yapılan değişikliğin kök maaşlara yönelik uygulanacağını belirten Işıkhan, 5510 Sayılı Kanun'un Ek 19. Maddesi kapsamında 2024 yılında 10 bin lira olarak belirlenen en düşük emekli maaşında ise bir değişikliğe gidilmediğini belirtti.

Bir başka deyişle, halihazırda 7 bin 500 lira maaş alan milyonlarca emekli, artış oranının değişmesine rağmen yeni yılda 10 bin lira almaya devam edecek. Türkiye'de yaklaşık 7 milyon emeklinin taban aylık alıyor olması, milyonların "Seyyanen zam" talebini tekrar gözler önüne serdi.

whatsapp-image-2024-01-23-at-22-02-07.jpegSosyal medya kullanıcıları, zam haberinin ardından en düşük emekli maaşı için de bir değişikliğe gidilmesi için hükümete çağrıda bulundu.

Etiketler :