Bakan, e-ticarete ek vergiyi bu sözlerle savundu!

Bakan, e-ticarete ek vergiyi bu sözlerle savundu!
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yurt dışı alışverişlerine getirilen ek vergilerin "esnafın ve odaların talebi" doğrultusunda getirildiğini açıkladı.

Yüksek enflasyondan, yoksulluk sınırının altında maaş alan milyonlarca vatandaşın sırtına yeni vergiler getirerek çıkmaya çalışan AKP'nin ekonomi kadrosu, geçtiğimiz gün flaş bir vergi kararı daha kaldı. Buna göre Avrupa'dan gelen kargolarda alınan vergi tutarı yüzde 18'den yüzde 30'a çıkarıldı.

Gelen tepkiler üzerine açıklamalarda bulunan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ek vergilerin esnaf ve odaların talebi üzerine getirildiğini belirtti.

omer-bolat-2107772-hjh4-cover.jpg

"BU, BİR GENEL BİR İTHALAT DÜZENLEMESİ"

İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen IFCO Hazır Giyim Fuarı'nda açıklamalarda bulunan Bakan Bolat, Çin merkezli çevrim içi alışveriş platformu Temu'ya ilişkin gelen soru üzerine şunları söyledi:

"Bu, bir firma, şahsa ya da ülkeye yönelik bir düzenleme değil. Genel bir ithalat düzenlemesi. Şunu gördük; e-ticaret ile ilgili yapılan işlemlerde sektörlerde, ürünlerde çok hızlı değişimler oluyor. Çok hızlı pazar payları değişimleri meydana geliyor. Özellikle küçük esnaf, tüccarlar, ticaret odaları, esnaf odaları, sanayi odaları bize bu konuda yoğun şikayette bulundu. Tüketicilerden de kalitesizlik, ürün güvenliği, tehlikeli ürün noktasında şikayetler çokça yapıldı.

Hem ilgili bakanlıklarımız ile istişare ettik hem bu ilgili ticaret ve esnaf odaları, TOBB, TİM gibi kuruluşlar ile istişare ettik. Onların da umumi arzusu üzerine bu yeni düzenlemeyi getirdik.

Buradaki amacımız ülkemizin ekonomisinde üreten kesimin ve ekonomideki esnaf, KOBİ, tacir, mağaza sahibi gibi kesimlerin yoğun bir şekilde pazar ve istihdam kaybı yaşamasının ve ülkemizin döviz kaybı şeklindeki olumsuz etkilerin azaltılması. Bu gaye ile bu değişiklik yapıldı."

Kaynak:Haber Merkezi