Bakan Bilgin: EYT çalışmamız teknik olarak bitti

Bakan Bilgin: EYT çalışmamız teknik olarak bitti
EYT için sürekli tarih vermeden tarih veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışmalarının teknik olarak bittiğini duyurdu. Bilgin, "Aralık ayında bir basın toplantısıyla etraflıca kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) uzun süredir çözüm için seslerini duyurmaya çalışıyordu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise daha önce EYT'lilere kapıları sert bir şekilde kapatmış ve “Bugün ülkemizde ortalama emeklilik yaşı 52’dir. 20 yıl çalışıp 38 yaşında emekli olan biri 40 sene devletten maaş alacak. Böyle bir uygulama olamaz" demişti. Ancak seçime kısa bir süre kala EYT hükümetin gündeminde yer aldı. Bakanlıktan EYT için çalışma yaptıklarına dair açıklamalar peş peşe geldi ve tarih vermeden tarih verilmeye devam edildi. Geçtiğimiz hafta Bakan Bilgin çözüm aşamasına geldiklerini belirterek "O dosyayı tamamladığımız gün bir basın toplantısıyla ya da başka bir şekilde kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

Teknik tarih

Dün gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, teknik olarak tarih açıkladı. Çalışmanın son aşamasında olduklarını söyleyen Bilgin, "Tamamladık diyebilirim. Aralık ayında bir basın toplantısıyla etraflıca kamuoyuyla paylaşacağız. Çalışmamız teknik olarak bitti, Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızla paylaştıktan sonra onu Meclis'e intikal ettiririz" dedi.

Bilgin, Bakanlık gündeminde olan sözleşmeli personel, geçici işçiler, taşeron işçiler ve EYT konularındaki çalışmaların aralık ayına kadar tamamlanarak kamuoyuna açıklanacağını ve Meclis takvimine alınacağını belirtti.