Aynı Ürün 4 Markette Farklı Fiyata Satıldı! Vatandaşlar İsyan Etti

Aynı Ürün 4 Markette Farklı Fiyata Satıldı! Vatandaşlar İsyan Etti
Marketlerde aynı ürüne farklı fiyatlar uygulanması tüketiciler arasında büyük tepkilere neden oldu. Raflarda aynı kalitede olan iki farklı markanın ürünleri arasında %300'e varan fiyat farkları vatandaşların dikkatinden kaçmadı.

Ürünlerin satıldıkları yere göre bu kadar büyük fiyat farkları olması, tüketiciler tarafından şiddetle eleştiriliyor. Vatandaşlar ise Hükümetin bu konuda harekete geçmesini talep ediyor.

Son dikkat çeken konu pet şişeler satılan sular arasındaki fiyat farkıydı. Bu sefer ise diş fırçaları arasındaki fiyat farkları dikkatleri üzerine çekti.

1

ÜRÜN AYNI FİYATLAR FARKLI

Aynı markaya ait diş fırçasının fiyatı dört farklı markette değişiklik gösteriyor. Tüketiciler, aynı üründe bu kadar büyük fiyat farkının nasıl olabileceğine anlam veremiyor. Bu durum, tüketicilerin market fiyatlarında bir standart arzulamalarına yol açıyor.

ATV Haber muhabiri, dört farklı markette dört farklı fiyatla karşılaştı. Bir markette diş fırçasının fiyatı 79 lira 90 kuruşken, başka bir markette aynı diş fırçasının fiyatı 269 lira 95 kuruş olarak belirlenmişti. Bu farklılıklar, tüketiciler arasında büyük şaşkınlığa neden oldu.

3

ŞAMPUAN FİYATLARINDA DA BENZER BİR DURUM SÖZ KONUSU

Benzer şekilde bir şampuanın fiyatı bir markette 74 lira 75 kuruşken, diğer bir markette 113 lira 50 kuruş olarak satılıyor.

Ticaret Bakanlığı, bu tür aşırı fiyat farklarına karşı önlem almak amacıyla ambalaj üzerinde tavsiye fiyat etiketi uygulamasını devreye soktu. Bu sayede tüketiciler, fahiş fiyat uygulayan firmaları e-devlet üzerinden bakanlığa ihbar edebiliyor. Marketler arasındaki bu dengesiz fiyat politikası, vatandaşları zor durumda bırakmaya devam ediyor.

2