ATM''ler Bayram Boyunca Herkesi İsyan Ettirdi

ATM''ler Bayram Boyunca Herkesi İsyan Ettirdi
Arife günü ve bayramın ilk günü ATM'ye para çekmeye gidenler eli boş döndü. ATM'lerde kriz yaşanırken vatandaşlar yaşadıkları sorunu sosyal medyadan dile getirdi.

Kurban Bayramı öncesinde, Türkiye'nin çeşitli illerindeki ATM'lerde yaşanan sorunlar vatandaşları büyük bir şok yaşattı.

Arife günü para çekmek isteyenler, ATM'lerde "Para çekme ünitesinde arıza" veya "Çekmek istediğiniz tutar ödenememektedir" gibi uyarılarla karşılaştılar.

Arife günü başlayan bu sorun bayramın birinci günü de devam etti. Özellikle 15 Haziran'da maaş alan memurlar ve bayram harçlığı dağıtmak isteyenler için büyük bir mağduriyete yol açtı.

3.webp

Vatandaşlar, gün içinde 10-15 ATM'yi dolaşarak nakit para bulmaya çalıştılar ancak sorunun devam ettiğini gördüler. Kurban pazarlarında da nakit para sıkıntısı nedeniyle ödemelerin EFT yoluyla yapıldığı durumlar yaşandı.

Sabah'tan Betül Alakent'in haberine göre, vatandaşlar sosyal medyadan duruma isyan etti. ATM'de paranın olmadığını dile getiren vatandaşlar bayram günü cebinde para olmadığından yakındı.

2.webp

ŞİKAYET YAĞIYOR

Tüketici Konfederasyonu Başkan Vekili Avukat İbrahim Güllü, ATM'lerde yaşanan nakit sıkıntısı nedeniyle iki gündür şikâyet yağdığını söyledi.

1.jpg

Güllü, "Kamu-özel tüm bankaların ATM'lerinde bu sorun yaşanıyor. Para olan ATM'lerin önünde ciddi kuyruk oluştu. Bir banka mudisi olan vatandaş parasına ulaşamıyor" dedi. Bankaların oluşabilecek bu sorun karşısında hiçbir önlem almadığını anlatan Güllü, "Maalesef bu konuyla ilgili kanun mevzuatında bir boşluk var. Biz sorunu iletiyoruz ancak bir dava açamıyoruz. Belki Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) bu sorunla ilgili bankalara bir uyarı gönderir" diye konuştu.