Asgari Ücrette Gözler Ocak Ayında... Yerel Seçim Öncesi Büyük Zam Bekleniyor! Rakam Verildi... 17 Bin TL'yi Geçecek!

Asgari Ücrette Gözler Ocak Ayında... Yerel Seçim Öncesi Büyük Zam Bekleniyor! Rakam Verildi... 17 Bin TL'yi Geçecek!
Orta Vadeli Programda hedef enflasyonun yüzde 65 olarak hesaplanması gözleri asgari ücrete çevirdi. Yerel seçim öncesi asgari ücrete de zam bekleniyor. Asgari ücret zammı Ocak ayında gündeme gelecek. Bu da yerel seçim öncesine işaret ediyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, katıldığı bir canlı yayında asgari ücret tahminini açıkladı.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun katıldığı bir canlı yayında asgari ücret tahmininde bulundu.
1 Temmuz itibarıyla yüzde 34 artışla net 11 bin 402 lira yapılmıştı. Yerel seçim öncesi asgari ücrete ocak ayında da büyük bir zam bekleniyor.

KRT'deki habere göre, katıldığı bir canlı yayın programında değerlendirmelerde bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, Orta Vadeli Program'daki gibi yüzde 65 enflasyonun çıkması durumuna göre konuştuğunu belirterek "Asgari ücrette hükûmetin eli daha rahattır, cebinden para çıkmayacağı için. Daha yüksek artışlar olmasını ister" dedi.

asgari-ucret-001.jpg

Erdursun şunları söyledi:

Yüzde 38'lik bir artış olduğunu varsaydığımızda asgari ücret 15 bin 750 lira olur. Yüzde 50 civarında bir artış olursa, ben yüzde 50'liler civarında bir artış olacağını düşünüyorum. Çünkü 2024'ten itibaren asgari ücrete zam yapılmayacağı açıklandı. Bu nedenle yüzde 50'liler civarında olur ve asgari ücret 17 bin lirayı geçer.

asgari-ucret1.jpg

YILDA BİR KEZ ZAM YAPILMASI GÜNDEMDE

Hükümetin aldığı karar çerçevesinde artık temmuz ayında bir daha gündeme gelmeyecek.

Ekonomik krizle birlikte başlayan asgari ücrete yılda iki kez zam uygulamasının, 2024’ten itibaren teke düşürüleceği belirtiliyor.

İktidarın ekonomi kurmayları bu değişiklikle, yıl içerisinde asgari ücrette ‘iki kez yapılan zammın oluşturduğu enflasyonist etkiyi’ kırmayı amaçlıyor.

Ekonomi kurmaylarında, ‘enflasyonla mücadelenin sekteye uğramaması için yılda tek zammın faydalı olacağı’ düşüncesi hakim. Sürecin sağlıklı işlemesi açısından bu adımın atılmasının gerekli olduğunu savunan kurmaylar, ‘tüm ücretlerin artışı körükleyen asgari ücret zammının yılın ikinci yarısından sonra enflasyonda sağlanacak düşüşün önünü kesmemesi için’ tek zam seçeneğine sıcak bakıyor.

Bu adımın aynı zamanda piyasadaki ürün ve hizmetlere sürekli zam geleceği endişesi anlamına da gelen ‘beklenti enflasyonunu da ortadan kaldıracağı’ savunuluyor.

Etiketler :