Asgari Ücrete Zam Yapılmazsa Yoksulluk İki Katına Çıkacak!

Asgari Ücrete Zam Yapılmazsa Yoksulluk İki Katına Çıkacak!
Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Samsun İl Yönetim Kurulu Üyesi Dilara Taşdelen, asgari ücrete zam yapılmadığı takdirde ortaya çıkacak senaryoyu anlattı. Taşdelen, "Temmuzda asgari ücrete ve emekli maaşlarına zam yapılmaması durumunda yoksullaşma, yıl sonuna kadar iki katına çıkacak demektir" dedi.

Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP), TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarına tepki göstererek bir basın açıklaması düzenledi.

"ZAM OLMAZSA YOKSULLUK KATLANACAK"

SYKP Samsun İl Yönetim Kurulu Üyesi Dilara Taşdelen şunları söyledi:

“Sanki makul bir asgari ücret veya emekli maaşı alıyormuşuz gibi ‘Temmuzda zam yok’ diyorlar. Ocak ayında belirlenen 17 bin 2 liralık asgari ücret ve 10 bin liralık emekli ücreti maaşıyla bırakalım insanca yaşamayı, ancak açlık sınırında bir yaşam sürdürebiliyoruz. Verdikleri para enflasyon karşısında şimdiden pul olmuş, sendikaların açıkladığı ikisi çalışan dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı 62 bin liraya dayanmışken onlar bize reva gördükleri sadaka ücretiyle 'yaşayın' diyorlar. Sarayın şıracı şahidi TÜİK’in rakamlarına baktığımızda dahi 6 aylık enflasyonun yüzde 25 civarında olması bekleniyor. Yani belirledikleri sefalet rakamlarının dörtte biri uçup gitmiş durumda. Kaldı ki gerçek rakamlar ve cebimizde hissettiğimiz alım gücünün düşüşü çok daha yüksek. Temmuzda asgari ücrete ve emekli maaşlarına zam yapılmaması durumunda yoksullaşma, yıl sonuna kadar iki katına çıkacak demektir.

"SERMAYEDEN TASARRUF EDİN"

Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek eliyle yürütülen gizli IMF programı, işçileri, emeklileri, halkı yoksullaştırma, diğer tarafta ise sermayedarların servetlerini arttırma programıdır. 'Enflasyonu azdırır' bahanesiyle 'Temmuzda zam yok' derken, yeni hazırladıkları vergi paketiyle elde avuçtakini tamamen sıfırlama derdindeler.

Oysa çok iyi biliyorlar; enflasyonu azdıran asgari ücrete ve emekli maaşına yapacakları zam değil, rantiyeye sunulan faizler, spekülasyona imkan tanıyan yanlış ekonomi yönetimi, ithalata bağlı maliyet artışı ve karlardaki olağanüstü yükseliştir.