Asgari Ücret Kulisleri sızdı! 1 Ağustos'tan itibaren geçerli olacak

Asgari Ücret Kulisleri sızdı! 1 Ağustos'tan itibaren geçerli olacak
Asgari ücret tespit komisyonu toplantısı müjde ile geliyor. 1 Ağustos itibariyle geçerli yeni asgarai ücret kulisi sızdı.

Emekli maaşlarına yapılan düzenlemenin ardından şimdi de gözler asgari ücretlere çevrildi. Milyonlarca asgari ücretli ara zam olacak mı olmayacak mı sorusu üzerine düşünüyor. Geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlar umutlarını asgari ücrete bağlamış durumdalar ancak AKP hükümeti, asgari ücrete ara zam yapmama kararından geri adım atmıyor. Asgari ücret tartışmalarına dair yeni bir kulis sızdı.

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU TOPLANACAK MI?

Milyonlarca asgari ücretli her yıl bir kez yapılan asgari ücret artışını son iki yılda enflasyon sebebiyle iki kez artış yaşamıştı. Fakat bu yıl başında Bakan Vedat Işıkhan net bir şekilde bu yıl tek asgari ücret zammı olacağını açıklamıştı. Şu an açlık sınırı 19.000 TL'yi aşmış durumda. Asgari ücret 17.002 TL olarak ödeniyor. Bu sebeple çalışanlar ciddi bir geçim sorunu yaşayarak zam bekliyorlar.

ASGARİ ÜCRET KULİSİ SIZDI

hükümet asgari ücrete ara zam yok dese de SGK uzmanlarından iddialar gelmeye devam ediyor. Kulis bilgilerine dayandırdıkları iddialarını yenileyen SGK uzmanları, asgari ücret tespit komisyonunun yakın zamanda toplanacağını öne sürdü. SGK uzmanlarına göre 1 Ağustos itibarıyla asgari ücret güncellenecek. En az 3000 TL ilave zam beklentisi olduğunu belirten SGK uzmanları yeni asgari ücretin 20.002 TL olacağını öne sürüyor. Asgari ücretli çalışanlar da büyük bir heyecanla asgari ücret zammını bekliyor.

Kaynak:Haber Merkezi