Ankara'nın ünlü enerji şirketi Esenboğa Enerji iflasın kıyısında!

Ankara'nın ünlü enerji şirketi Esenboğa Enerji iflasın kıyısında!
Esenboğa Enerji Hizmetleri A.Ş. konkordato sürecine girdi. Mahkeme, şirketin mali durumunu iyileştirmek için 3 aylık geçici mühlet kararı verdi.

Son zamanlarda yaşanan küresel ekonomik kriz nedeniyle teker teker iflas eden şirketlere bir yenisi daha eklendi. Türkiye'nin ünlü enerji şirketi konkordato başvurusunda bulundu. Ülke genelinde konkordato ilan eden firmalar arasında Ankara şehri ön plana çıkıyor. Bu sefer ki konkordato haberi ise yine Ankara'dan geldi.

Esenboğa Enerji Hizmetleri San. ve Tic. A.Ş. 2013 yılında Enerji sektöründe hizmet vermek üzere Ankara'da kuruldu. EnerjiSA Başkent EDAŞ'ın dağıtım sistemindeki kapsamlı bakım işlerin, yaptı.

Öte yandan Esenboğa Enerji Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin konkordato talebi Ankara Batı Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından kabul edildi. Mahkeme, 17 Temmuz 2024 tarihinde verdiği kararla şirket için 3 aylık geçici mühlet kararı aldı. Bu süre zarfında şirket, alacaklılarının takip işlemlerinden korunacak.

res11.png

DURUŞMA TARİHİ BELİRLENDİ

Geçici mühlet süresi boyunca, borçlu şirketin faaliyetleri yakından izlenecek. 17 Ekim 2024 tarihinde yapılacak duruşmada, konkordatonun devam edip etmeyeceğine karar verilecek. Bu süreçte alacaklılar, mahkemeye dilekçe vererek konkordato talebine itiraz edebilecek.

KONKORDATO KOMİSERLERİ GÖREVLENDİRİLDİ

Mahkeme, şirketin mali durumunu değerlendirmek ve süreci denetlemek üzere Mali Müşavir Bahadır Uysal, Hukukçu Erdem Karadaş ve Elektrik Elektronik Mühendisi Aysen Filiz Akıncı'yı geçici konkordato komiseri olarak atadı. Bu komiserler, şirketin faaliyetlerini denetleyecek ve raporlayacak.

res10.png

ALACAKLILAR İÇİN ÖNEMLİ UYARI

Konkordato sürecinde, alacaklılar şirketin mal varlığına el koyamayacak veya rehinli malları satamayacak. Ancak, konkordato sürecinin başarıya ulaşıp ulaşmayacağı 17 Ekim 2024'teki duruşmada belirlenecek. Bu tarihe kadar, alacaklıların itiraz hakları devam edecek.

res12.png

Kaynak:Haber Merkezi