Anadolu Efes ve TGS Dış Ticaret temettü dağıtacak

Anadolu Efes ve TGS Dış Ticaret temettü dağıtacak
Borsa İstanbul’da işlem gören iki önemli şirket, 29 Mayıs 2025 tarihinde yatırımcılarının hesaplarına temettüleri aktaracak.

Borsa İstanbul’da işlem gören iki önemli şirket, yatırımcılarını sevindirecek temettü ödemesi yapacağını duyurdu. Anadolu Efes ve TGS Dış Ticaret, 29 Mayıs 2025 tarihinde yatırımcılarının hesaplarına temettüleri aktaracak.

NE KADAR DAĞITACAKLAR?

Anadolu Efes, 1 TL nominal değerli pay için 1,0829 TL temettü ödemesi yapacak.

TGS Dış Ticaret ise hisse başına 0,85 TL temettü verecek.

Bu ödeme, şirketlerin yıl içerisinde elde ettikleri karın bir bölümünü yatırımcılarla paylaşma kararı doğrultusunda gerçekleştiriliyor.

Temettü hak kullanım tarihi 28 Mayıs 2025 olarak belirlenirken, yatırımcıların hesaplarına 29 Mayıs 2025 tarihinde geçecek.

YATIRIMCILARIN TEMETTÜYE BAKIŞI

Temettü ödeyen şirketler, düzenli kar payı dağıttıkları için yatırımcılar tarafından güvenilir ve sürdürülebilir şirketler olarak görülür. Bu tür hisseler, hem düzenli gelir sağlamak hem de uzun vadede değer kazanmak isteyen yatırımcılar için cazip seçenekler sunar.

Kaynak:Halk TV Ekonomi Servisi