Amerika'nın Dünyaca Ünlü Haber Ajansı Türkiye İle İlgili Bu Önemli Gelişmeyi Abonelerine 'Son Dakika' Kodu ile Duyurdu

Amerika'nın Dünyaca Ünlü Haber Ajansı Türkiye İle İlgili Bu Önemli Gelişmeyi  Abonelerine 'Son Dakika' Kodu ile Duyurdu
ABD merkezli Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, Türkiye ile Arap ülkesi arasında imzalanan tarihi anlaşmayı duyurdu. Bu anlaşma, terörle mücadele ve Irak petrolü ve doğalgazının ele alındığı önemli bir zirve sırasında gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti kapsamında Irak Cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşid ve Başbakanı Muhammed Şiya Sudani ile yaptığı görüşmeler, dış basın tarafından son dakika gelişmesi olarak takip edildi. AP haber ajansı, Erdoğan'ın ziyareti sırasında terör örgütü PKK ile su sorununun önemli olduğunu belirtirken, Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye petrol ve doğalgaz ihracatının da yeniden başlayacağını aktardı.

Irak'ın Türkiye'nin sınır ötesi operasyonlarına ilişkin geçmişteki endişelerine rağmen, şu anda Irak'ın Ankara'nın bakış açısına daha yakın göründüğünü vurgulayan AP, terör sorununun tamamen çözülmesi durumunda ilişkilerin daha da güçleneceğini belirtti.

kurd2.jpeg

AFP haber ajansı da bu görüşmeleri son dakika olarak duyururken, Erdoğan'ın Irak ziyaretinin, bölgesel gerilimin arttığı bir dönemde gerçekleştiğini ve Gazze'deki savaşın yanı sıra İran ve İsrail arasındaki saldırıların etkisi altında gerçekleştiğini bildirdi. Irak'ın Türkiye'nin ihracat sıralamasında önemli bir konuma sahip olduğunu ekleyen AFP, Kalkınma Yolu Projesi'nin imzalanmasının önemine dikkat çekti. Bu proje, Basra'dan Türkiye'ye ve Avrupa'ya uzanan bir ticari koridorun oluşturulmasını planlıyor. Projenin hayata geçirilmesi için güvenlik ortamının sağlanmasının önemine de vurgu yapıldı.

kurd.jpeg

Etiketler :