Altındaki Düşüş Sonrası Uzman İsim Tarih Verdi: "Altın Fiyatları O Seviyeye Kadar Düşecek"

Altındaki Düşüş Sonrası Uzman İsim Tarih Verdi: "Altın Fiyatları O Seviyeye Kadar Düşecek"
Haftanın açılış gününde 2450 dolar ile tarihi zirvesini gören ons altın, son iki günde 70 doların üzerinde düşüş yaşayarak yatırımcısını tedirgin etti. Düşüşlerin tüm emtia fiyatlarında görülmesinin ardından konuşan altın piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, aşağı yönlü hareketlerin ne kadar süreceğine yanıt verdi.

Son aylarda yaşanan yükselişlerle gündemden düşmeyen altın, pazartesi gününe tarihi bir giriş yaptı. Ons altında 2450 doların görülmesiyle birlikte heyecanlanan yatırımcılar, son 2 günde yaşanan düşüşlerle sarsılmış durumda.

Ons altın fiyatlarında 70 doların üzerinde meydana gelen düşüş hareketi altın yatırımcısını tedirgin ederken, düşüşler hakkında piyasaların uzman ismi İslam Memiş'ten dikkat çeken uyarılar geldi.

Memiş, yatırımcılara düşüşler hakkında önemli tarihler vererek, hangi seviyelerin takip edilmesi gerektiğini şu şekilde açıkladı:

altin2.jpg"O SEVİYE GÖRÜLENE KADAR ALTIN FİYATLARI DÜŞECEK"

"Altında yaşanan yükselişler de düşüşler de çok hızlı oluyor. Şu anda ons altın 2378 dolar seviyesinde. Yaptığım uyarılarda 2380 dolar seviyesine kadar gerileyecek, sonrasında 2420 dolara kadar oyalanacak ve devamında 2380'in de altına sarkacak demiştim.

İlk noktamız geride kaldı. Altın fiyatları 2 günde 70 doların üzerinde düşüş yaşadı ve büyük bir geri çekilmeye şahit olduk. Altın tarafında tüm dünyada geçerli olan bir manipülasyon piyasası yaratıldı ve artık ani artışlar ya da düşüşler için öngörü yapabilmek mümkün değil.

"BİR HAFTA SONRA YENİDEN DÜŞÜŞE GEÇECEK"

Belirttiğimiz dip noktaya şimdilik geldik, altın burada bir hafta kadar 2380-2420 dolar aralığında git gel hareketleri yapacak ve nihayetinde kısa vadeli olarak aşağı yönlü düşüşlerine devam edecektir. Bu nedenle içerisinde bulunduğumuz haftada nispeten daha dar bir bant aralığında hareketlerin yaşanmasını bekliyorum.

eyrek3.jpgYükselişlerin teknik bir boyutunun olmadığını, yalnızca kriz nedeniyle meydana geldiğini söylemiştik. Kriz nedeniyle yükselen altın, söz konusu ortamın değişmesiyle birlikte eski formuna dönmeye başladı. Yeni bir savaş ortamının meydana çıkması halinde dikkat edeceğimiz nokta 2380 dolar olacak ancak, şu anki yumuşama sürecinin devam etmesi halinde ons altın, ihlal ettiği tüm noktalara geri dönecek. İran'da yaşananlar da bu suni yükselişler için tetikleyici oldu elbette.

"2024 YILININ SON DÜŞÜŞLERİ OLACAK"

Altın tarafında yılın geri kalan bölümünde yükseliş beklentim güncelliğini koruyor ancak ihlal ettiği noktalara geri dönmeli ve beklediğimiz kar satışları ile teknik düzenlemeleri gerçekleştirmesi gerekiyor. Bu yüzden şu anda yaşanan ve ilerleyen günlerde yaşanabilecek düşüşler, gelecek için büyük bir alım fırsatı aynı zamanda.

Belirlediğimiz 2380 dolar seviyesi ise son düşüşlerin ardından bir daha geri dönülmeyecek şekilde kapanacaktır. Ons altın için yıl sonuna kadar 2700 dolarlık beklentim devam ediyor. Bu nedenle yakında yaşanacak düşüşlerde alım yapmak tarihi bir fırsat olacaktır.