Altın yatırımcılarının gözü kulağı kritik açıklamada

Altın yatırımcılarının gözü kulağı kritik açıklamada
Dün 571 lirayı gören gram altın tüm zamanların rekorunu kırdı. Güvenli liman olarak görülen altında yatırımcının gözü kulağı ABD’de açıklanacak olan enflasyon verisinde. Altının rotasını Fed'in açıklamaları belirleyecek.

Kasım ayının ilk haftası ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı. Karar sonrası yükselişe geçen ons altın, cuma günü tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin üzerinde gelmesiyle birlikte 1820 dolara çıkmıştı.

Pazartesi günü ise ons altın tepki alımlarının etkisiyle birlikte 1828 dolara kadar yükseldi ve 2 ayın zirvesindeki yerini korudu.

Bugün ise altının Onsu 1.823 dolar olan altında, gram altın 563/568, çeyrek altın 913/933, Cumhuriyet altını ise 3.759/3.801 TL alış/satış fiyatıyla işlem görüyor. Gümüş ise 7.62 TL civarında hareket ediyor.

Yatırımcı Fed'in açıklamalarına odaklandı

Öte yandan çarşamba günü ABD’de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri yatırımcıların odağında olacak. Eğer enflasyon ekim ayında beklentilerin üzerinde gelirse bu durumda Fed, faiz artışına erken bir tarihte gidebilir.

ABD’de enflasyon 13 yılın zirvesinde seyrederken, genel fiyat seviyesinin yüksek kalması faizsiz bir varlık olan altın üzerinde baskı yaratabilir.