Altın ve Dolar Yükselmeye Devam Eder mi?

Altın ve Dolar Yükselmeye Devam Eder mi?
Ons altın fiyatı rekora doğru ilerlerken yurt içinde döviz kurunda yaşanan yükseliş gram altın fiyatını tarihi zirvelere taşıdı. Dolar/TL ise 23,15'in üzerini görerek tüm zamanların rekorunu kırdı.

Altın Yükselmeye Devam Eder Mi?

Ons Altın dün gerçekleşen işlemlerde en yüksek 1.965, en düşük ise 1.958 seviyesinde işlem gördükten sonra 1.965 seviyesinde günü tamamladı. Kısa vadede bekleme havasında seyrin hakim olduğunu söylenebilir. Gün içi işlemlerde 1.949 ve 1.921 destekleri ve 2.004 ve 2.014 dirençleri takip edilmelidir.

Seçim sürecinin tamamlanmasıyla birlikte yükselişini hızlandıran dolar kurunda bu sabah saatlerinde hareketlilik doruk noktasına ulaştı.

Dolardaki yeni tarihi zirveyle gram altın fiyatı da 1.444 liraya çıkarak rekor kırdı. Gram altındaki günlük yükseliş yüzde 6'yı buldu.

Analistler Fed'in 14 Haziran'da faiz artırımına ara verme ihtimalinin güçlenmesinin altın fiyatlarında aşağı yönlü bir baskı yarattığını belirtirken gelecek hafta Fed kararından önce açıklanacak ABD enflasyon verilerinin dikkatle takip edileceğini belirtti.

pexels-michael-steinberg-342945.jpg

Dolar Yükselmeye Devam Eder Mi?

Önceki kapanışa göre yüzde 7'nin bir yükseliş gösteren dolar kuru, 23,15'in üzerini görerek tüm zamanların rekorunu kırdı.

Euro da TL karşısında yükselişini sürdürüyor. Euro/TL kurunda 24,65 seviyesi görüldü.