Altın Sahiplerine Soğuk Duş "Yarın Başlayacak, Hazırlanın"

Altın Sahiplerine Soğuk Duş "Yarın Başlayacak, Hazırlanın"
Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, ons altında 120 dolar, gram altında ise 200 lirayı aşan düşüşlerin ardından yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu. Memiş, emtia piyasasında önemli gelişmelerin yaşanacağını belirterek, önemli fiyat değişiklikleri için tarih uyarısı yaptı.

Altın fiyatlarında aşağı-yukarı yönlü kırılmalar tüm hızıyla devam ederken, geçtiğimiz haftalarda jeopolitik risk nedeniyle tavan yapan fiyatlar, bu hafta sert şekilde düşüş gösterdi.

Yatırımcıların kriz beklentisi nedeniyle güvenli liman altına yöneldiği haftalarda emtia pazarında tarihi gelişmeler yaşandığını belirten ekonomist İslam Memiş, Kapalıçarşı'da gram altının 200 liranın üzerinde düşüş gösterdiğini belirterek, mevcut fiyatların yatırımcılara tarihi fırsatlar sunduğunu ifade etti.

Memiş, altındaki yükselişin orta ve uzun vadeli tüm hızıyla devam edeceğini aktararak, "Hazırlığa başlayın" uyarısında bulundu ve yatırımcılara şu sözlerle tarih verdi:

g5g5-001.webp"İLK DİKKAT EDİLECEK TARİH 1 MAYIS"

"Düşüşler kalıcı değil. 1 Mayıs'ta ABD Merkez Bankası'nın faiz kararı var. Tekrar toparlanan yatay bir süreç göreceğiz karşımızda. Bugün 2300 dolar seviyesinin altına sarkarsa ons altın tarafında 2280 dolar seviyesi güçlü bir destek konumunda. Ancak 2300 dolar seviyesinin üzerinde kapanırsa tekrar 2360 dolara kadar yükselişlere şahit olabiliriz.

O yüzden ons altınla ilgilenenlere uyarım, ben burada pozisyonumu kapattım. Bundan sonra gerilerse de önemli değil çünkü Temmuz ayına hazırlık yapacağım. Gram altın yatırımcısına da şunu söyleyebilirim. Ons altın ne zaman 2300 doların altına sarkarsa, gram altın tarafından alım yapabilirsiniz.

Kapalıçarşı piyasalarında gram altın fiyatı 2505 TL. Bugün gün içerisinde 2500 liraya kadar geriledi. Bu düşüşleri de fırsata çevirmek isteyenler varsa, değerlendirebilirler.

g3g3-001.jpg"GRAM ALTIN 50 LİRA DAHA DÜŞEBİLİR ANCAK SONRA YÜKSELECEK"

Altında düşüş ihtimali var mı? Evet gram altın 2450 liraya kadar düşebilir. Ancak şu anda İran ile İsrail arasındaki gerilim belirsizliğini koruduğu için, varlıklarımızı tehlikeye atmıyoruz. Düşerse umurumuzda değil çünkü biz nereden nereye geldiğine bakıyoruz. 2700 lira seviyesinden 2500'e kadar geriledi. Gramında 200 lira düşüş var. Dolayısıyla bu 200 liralık gerilemenin ardından alım yapmanın mantıklı olduğunu düşünüyorum.

İlerleyen günlerde tekrar bir gerilim yaşanırsa, misilleme saldırıları yapılırsa fırsat vermeden 2700 lirayı aşacaktır. Elinde TL bulunduranlar, fiziki işlem yapanlar da altın tarafındaki bugünkü düşüşleri ihmal etmemeli.

altin33.jpgAşağıda düşüş alanı var ama biz riske girmiyoruz çünkü halihazırda düşen bir şey var. 2700 liradan 2500'e kadar düşmüş gram altın. Ons altın da 120 dolar kadar düştü. Bu gerçekleşmiş şeyi satın alın ve cebinize koyun. Olacakmış tarafına çok fazla girmeyin.

ALTIN FİYATLARI NE ZAMAN YENİDEN YÜKSELİŞE GEÇECEK

Memiş, yükseliş trendinin çok kısa sürede yeniden başlayacağını belirterek, yarın itibarıyla altın tarafında yeniden inişlerin mümkün olduğunu ve aşağı yönlü 50 liralık bir kırılma ihtimalinin mevcut olduğunu aktardı.

Bu düşüş ihtimaline karşın mevcut fiyatlardan alım yapılabileceğini, düşme ihtimalini bekleyerek risk alınmaması gerektiğini aktaran Memiş, mevcut şartlar altında emtia fiyatlarının ucuz kaldığını ve bu seviyelerden alım yapılması gerektiğini söyledi.

Etiketler :