Altın Sahiplerine Soğuk Duş: "24 Saatiniz Kaldı, Hazırlığa Başlayın"

Altın Sahiplerine Soğuk Duş: "24 Saatiniz Kaldı, Hazırlığa Başlayın"
Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, son günlerde emtia fiyatlarında yaşanan yükselişlerin ardından altın yatırımcısına önemli uyarılarda bulundu. Memiş, ons altında büyük bir düşüş hareketinin başlayacağını belirterek, "Hazırlığa başlayın" ifadelerini kullandı.

Bu hafta yaşanan yeni yükselişlerle birlikte 2480 dolara kadar yükselerek tarihi zirvesini test eden ons altın, altın yatırımcısının yüzünü güldürmeyi başardı.

Varlıklarını altın tarafında değerlendiren birçok yatırımcı için güzel geçen yükseliş hareketlerinin yenileri beklenirken, ekonomist İslam Memiş'ten altın yatırımcısına kötü haber geldi. Memiş, yaşanan yükselişlerin oldukça dengesiz ve sağlıksız bir şekilde gerçekleştiğini belirterek, altın fiyatlarında mutlaka ciddi bir kar satışının geleceğine dikkat çekti.

Şu anda 2465 dolar seviyelerinde bulunan ons altının mutlaka 2400 doların altına sarkacağını belirten Memiş, yatırımcılara şu ifadelerle uyarıda bulundu:

altin111.webp"ALTIN FİYATLARI ÇOK SERT DÜŞECEK"

"Ons altın son 1 ayda 190 dolar değer kazandı. Şu an itibarıyla 2465 dolar seviyesi var ve 2480 dolara kadar yükselmişti. Sizinle paylaştığım uyarılarda mutlaka teknik olarak kar satışlarının gelmesi gerektiğini belirtmiştim. Son iki haftadaki yükseliş trendine baktığımızda, burada teknik olarak bir düşüş kaçınılmaz.

Ben 2400 doların altına sarkma ihtimalini güçlü görüyorum. Bu hafta piyasalarda bir tuzak var ve bu tuzağa karşı özellikle dikkatli olmak lazım.

altin77.jpg2465 dolar seviyesinde olan ons altın, 2400'ün altına sarkacaktır. Yukarıda 2500 dolar direncimiz var ancak kar satışlarının mutlaka yaşanması gerekiyor. Kademeli olarak 2430 ve 2420 doların ardından 2400'e kadar düşecektir.

"DÜŞÜŞLERİN BAŞLAMASI AN MESELESİ, HAZIRLIĞA BAŞLAYIN"

Altın tarafındaki kademeli düşüşlerin başlaması artık an meselesi. Bu kadar büyük yükselişlerin ardından her zaman teknik düzenlemeler yaşanmıştır. Yapılacak kar satışlarıyla birlikte altındaki düşüş serisinin belki de yarından itibaren başlaması oldukça muhtemel.