Altın Sahiplerine Kara Haber: "24 Saatiniz Kaldı! Hazırlığa Başlayın"

Altın Sahiplerine Kara Haber: "24 Saatiniz Kaldı! Hazırlığa Başlayın"
Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, yarın paylaşılacak veri sonrasında emtia piyasalarında sert dalgalanmaların yaşanacağını belirtti. Memiş, yarından itibaren altın fiyatlarında büyük bir düşüşün muhtemel olduğunu belirterek, yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu.

Son haftalarda yavaş yavaş yükselişlerle yatırımcısını mutlu eden altın, yarın kritik bir dönemeçten geçecek.

2024 yılının başında başlayan yükselişlerle, dünyanın en çok tercih edilen yatırım araçlarından biri haline gelen 'güvenli liman' altın, yarın itibarıyla duyurulacak ABD tarım dışı istihdam verilerinin ardından kendine yeni bir yol haritası çizecek.

ALTIN İÇİN TARİHİ UYARI: "24 SAATİNİZ KALDI! HAZIRLIĞA BAŞLAYIN"

Kapalıçarşı piyasalarının nabzını tutan ekonomist İslam Memiş, altın fiyatları için tarihi bir gün yaşanacağını belirterek, ABD'den gelecek verilerin ardından hem ons altın hem de gram altın/TL tarafında büyük bir düşüş beklediğini söyledi.

altin112.webpMemiş, emtia piyasaları için sert bir düşüş yaşanabileceğini belirterek, dolar karşısındaki tüm yatırım araçlarının yarın itibarıyla değer kaybı yaşamasının olası olduğunu söyledi ve şu uyarılarda bulundu:

"Elimizdeki varlıkları altın tarafına geçirmiş durumdayız. Yarın önemli bir gün küresel piyasalar için. ABD'deki tarım dışı istihdam verisi açıklanacak ve sert dalgalanmalar olacak. Ya dolar karşısındaki varlıklarda sert geri çekilmeler ya da yukarı yönlü hareketler göreceğiz. Benim kişisel tahminim, dolar karşısındaki varlıklarda önemli bir geri çekilme yaşanabilir.

"ONS ALTINDA 70 DOLARLIK DÜŞÜŞ BEKLENİYOR"

Aksi olursa çok aman aman bir yükseliş beklemiyorum. Tarım dışı istihdam verisi açıklandıktan sonra daha net bir şekilde yorumlayabiliriz. Ons altın 2358 dolar seviyesinde, sakin bir seyir izliyor. Yarın açıklanacak veriye kadar dar bir bant aralığı görülecektir.

altin7.jpgYarın tarım dışı istihdam verisi açıklandıktan sonra 2300 dolar destek seviyesini takip edeceğiz, beklenenden daha düşük bir rakam gelirse bu sefer de 2380 dolar seviyesini takip edeceğiz. Benim beklentim, altın fiyatlarının düşeceği yönünde.

Aşağı yönlü destek seviyemiz 2280 dolardı. Boşluk kalan alan doldurulmamıştı. Tekrar buralara gelmesini ve 2300 doların test edilme ihtimalini güçlü görüyorum. Serbest piyasalarda gram altın fiyatı 2473-2483 lira aralığında. 2450-2500 lira aralığını kısa vadede alım fırsatı olarak görmeyi sürdüreceğiz. Altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketler yılın ikinci yarısında da devam edecektir.