Altın Sahipleri Bunu Beklemiyordu: "4 Gün Sonra Başlayacak, Hazırlanın"

Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, altın fiyatlarında yılın son düşüş haftasına girildiğini açıkladı. Memiş, 1 Temmuz tarihi itibarıyla altında fırsat tanımayan ve uzun soluklu bir yükseliş başlayacağını belirterek, ons fiyatlarının ne kadar yükseleceğine açıklık getirdi.

Yılın ilk çeyreğinde jeopolitik risklerin de etkisiyle art arda ataklar yapan altın, mayıs ve haziran aylarını sessiz geçirmeye devam ediyor.

İki aydır yatırımcılara seslenen ve kendilerini Temmuz ayına hazırlamaları gerektiği uyarılarında bulunan ekonomist İslam Memiş, 2024 yılındaki son düşüş haftasına girildiğini belirtti. Memiş, temmuz ayı itibarıyla altın fiyatlarında amansız bir yükseliş hareketinin başlayacağını söyleyerek, yatırımcılara şu ifadelerle seslendi:

altinfiyatlari2.jpgALTINDA YILIN SON HAFTASINA GİRİLİYOR

"Ons altın şu anda 2326 dolar seviyesinde. 2280 yılın son destek seviyesi. Son düşüşler yaşanacak. Ons üzerinden altını takip edenler 2280 dolar seviyesini göz ardı etmesin. Ons altındaki yılın son düşüşleri bu hafta sonuna kadar gerçekleşecek. Bu yılın son düşüşleri ve dip seviyesi olacak.

"4 GÜN SONRA BAŞLAYACAK, HAZIRLANIN"

Bu nedenle altın almak isteyenler, ons altındaki 2280 seviyesini bekleyebilir. Gram altın/TL fiyatları şu anda serbest piyasalarda 2487-2493 lira seviyesinde. Yine gram altın/TL fiyatında 2450-2500 lira aralığını takip etmeyi sürdüreceğiz. Yılın son alım fırsatını veren bir hafta var karşımızda. Temmuz ayı itibarıyla altın fiyatlarında rekor yükseliş yaşanacak.

go2.jpgAltın, alım fırsatı vermeyecek ve her ay yeni bir rekora koşacak. Ons altında 2600 dolar ilk hedef, gram altında ise 2700 lira ilk hedef durumunda. Devamında ons yıl sonunda 3000, gram altın ise 3000 lira ile 3500 lira arasına ulaşacak. Dip seviye dediğimiz olay bu hafta itibarıyla gerçekleşecektir. Bundan sonra altının yolculuğu başlıyor. 2 aydır sizi Temmuz ayına hazırlıyorum, gelecek ay itibarıyla yeni bir yükseliş trendi yaşanacak. Altın fiyatları yükseliş yolculuğuna başlayacak ve sessiz bir şekilde malını bekleten, sabredenler kazançlı çıkacaktır.