Altın için böyle uyardı: 'Sadece 2 gününüz az kaldı, hazırlığa başlayın'

Altın için böyle uyardı: 'Sadece 2 gününüz az kaldı, hazırlığa başlayın'
Altın yatırımcıları için kritik günler yaklaşıyor. İslam Memiş, önümüzdeki günlerde yaşanacak beklenmedik gelişmelere karşı uyardı.

Altın piyasalarında heyecan dorukta. Ağustos ayında ons altının 2530 dolara ulaşarak rekor kırmasının ardından, ekonomist İslam Memiş’ten çarpıcı açıklamalar geldi. Memiş, eylül ayıyla birlikte emtia piyasalarında tarihi değişimlerin kapıda olduğunu belirtti. Özellikle altın ve gümüş yatırımcılarını ilgilendiren bu açıklama, piyasaların seyrini yakından takip edenleri harekete geçirdi.

208180.webp

KRİTİK EYLÜL UYARISI

Son yıllarda yatırımcısını hayal kırıklığına uğratan altın, 2024'te tekrar yüzleri güldürdü. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararları altın fiyatları üzerinde doğrudan etkili oldu. İslam Memiş, Fed Başkanı Jerome Powell’ın son açıklamalarının ardından altın fiyatlarında ciddi bir yükselişin kaçınılmaz olduğunu belirtti. "Eylül ayında piyasalar yeni bir döneme girecek," diyen Memiş, altın yatırımcılarına hazırlıklı olmalarını tavsiye etti.

GRAM ALTINDA YENİ HEDEF: 3500 LİRA

Kapalıçarşı piyasalarının nabzını tutan İslam Memiş, gram altının 2800 lira sınırına dayandığını vurgulayarak, yıl sonuna kadar 3000-3500 lira bandında bir hedefin olabileceğini açıkladı. Ancak, bu süreçte aniden yaşanacak fiyat dalgalanmalarına karşı da uyardı: "Bu teknik düzeltmeler sırasında panik yapmayın. Altının uzun vadeli yükselişi devam edecek."

258370.webp

2 GÜNLÜK HAZIRLIK SÜRESİ

Eylül ayıyla birlikte altın fiyatlarında yükseliş bekleniyor. Memiş, altın pozisyonu almak isteyenlerin bu hafta içinde kararlarını vermesi gerektiğini söyledi. “Yıl boyunca herkes eğlenir ama en son gülen gümüş olur” sözünü hatırlatarak, gümüşün de yılın son çeyreğinde önemli bir yükseliş yaşayacağını belirtti. Altın ve gümüşte ani hareketler yaşanacağını, bu nedenle yatırımcıların hazırlıklarını tamamlamalarının tam zamanı olduğunu ifade etti.

Piyasaların aniden hareketlenebileceğini ve fırsatların kısa sürede tükenebileceğini belirten Memiş, “Yükseliş hareketi eylül ayıyla birlikte hissedilecek. Sadece 2 gününüz kaldı, hazırlığa başlayın” uyarısında bulundu.

screenshot-1.png

HAZIRLIKLAR TAMAMLANMALI

Memiş’in açıklamaları, altın ve gümüş yatırımcıları için büyük önem taşıyor. Fed’in faiz indirim kararının ardından piyasaların ani hareketlerle karşılaşabileceği belirtiliyor. Bu durumda yatırımcıların doğru stratejilerle hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Memiş, “Emtia piyasasında yaşanacaklar, satın almak için kimseye fırsat vermeyecek” diyerek uyarılarını yeniledi.

Not: Haberde yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Kaynak:Haber Merkezi