Alkole yeni zam: Yüzde 40

Alkole yeni zam: Yüzde 40
Ramazan sonrasında alkole yüzde 15 ile yüzde 40 arasında zam gelecek. Sektör temsilcileri alkolde başlayan zamların başka ürünlerde de devam etmesini beklediklerini açıkladı.

Mey Diego firmasının attığı mesaj paylaşan Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, "15 Mayıs 2022 tarihinde tüm ürünlerde zam geçişi olacaktır. Zam oranı rakı, votka ve viskilerde yüzde 15 ile yüzde 20, şaraplarda ise yüzde 35 ile yüzde 40 oranında geçmesi beklenmektedir. Bunlar zam değil yeme içme kültürüne yapılan yasaksız müdahale" dedi.

Mey|Diageo’nun ürün portföyünde rakı, vokta, viski, cin, likör, rom, tekila ve şarap yer almaktadır.

Rakı kategorisindeki markaları Yeni Rakı, Tekirdağ Rakısı, Kulüp Rakı, Altınbaş, İzmir Rakısı, Civan Rakı,Tayfa Rakı’dır.

Votka kategorisindeki markaları Binboa, İstanblue, Mirage Votka, Birader, Bazooka, Smirnoff, Ketel One, Ciroc ve Gilbey's’dir.

Viski kategorisindeki markaları Johnnie Walker, J&B, Dimple, Bulleit Bourbon, Vat 69, Bell’s, Talisker, Lagavulin, Cardhu, Caol Ila,The Singleton of Dufftown, Glenkinchie ve Oban’dır.

Cin kategorisindeki markaları Adalin, Mirage Cin, Gordon's London Dry Gin, Tanqueray ve Gilbey's Special Dry Cin'dir.

Likör kategorisindeki markaları İstanblue Mixx Likör, Nazen, Mirage, Jest, Baileys, Sheridan’s, Archers ve Safari’dir.

Rom kategorisindeki markaları Captain Morgan ve Zacapa’dır.

Tekila kategorisindeki markası Don Julio’dur.

Şarap kategorisindeki markaları Kayra Imperial, Kayra Versus, Kayra Vintage, Kayra Buzbağ Rezerv, Kayra Cameo, Kayra Madre, Kayra Heritage, Allure, Experimental Series, Terra, Leona, Buzbağ, Tılsım, Cumartesi, Güzel Marmara’dır. İthal ettiği dünya şarapları Cielo, Ruffino, Echo Falls ve Château Bel Air'dir.