Alkole Temmuz 2024 Zammı Başladı | Rakı, Şarap Ve Biraya Zam!

Alkole Temmuz 2024 Zammı Başladı | Rakı, Şarap Ve Biraya Zam!
Türkiye İstatistik Kurumu'nun enflasyon verisi sonrası 6 aylık yurt içi üretici fiyat artışına bağlı olarak Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarları değişti. Bira, şarap, rakı fiyatlarına ÖTV zammı geldi. Alkolde ilk zam haberi de duyuruldu. Bir şarap grubunda fiyatlar artarkan alkol fiyatları da sorgulanıyor. Peki, rakı ve şarap fiyatları ne kadar oldu? İşte güncel rakı ve şarap fiyatları...

Alkol Zammı Temmuz 2024: Rakı, Şarap ve Bira Fiyatları Ne Kadar Oldu?

Önemli Güncelleme: 4 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve 6 aylık yurt içi üretici fiyat artışına bağlı olarak, alkollü içeceklerde fiyat artışları yaşanmaktadır.

Detaylı Bilgiler:

Zam Oranı: Alkollü içecekler ve tütün mamullerinde ÖTV tutarlarında yüzde 19,49 artış yapıldı.

Yüksek Alkollü İçkilerde ÖTV Artışı: Her litreye düşen alkol derecesi başına 2,06 lira ÖTV artışı gerçekleşti.

Şarap Zammı: Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar'ın açıklamasına göre, Süryani şaraplarında zam yapıldı. En pahalı şarabın fiyatı 2 bin 125 TL'ye, en ucuz şarabın fiyatı ise 275 TL'ye yükseldi.

Rakı Fiyatı: Vergi uzmanı Dr. Ozan Bingöl'ün hesaplamasına göre, 70'lik rakıda ÖTV ve KDV tutarlarının artmasıyla birlikte fiyat 853 TL'ye yükseldi.

Tahmin Edilen Rakı Fiyatı Artışı: Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş, firmaların da zam yapmasıyla birlikte 70'lik rakının fiyatının 90-100 TL civarına yükselebileceğini tahmin ediyor.

Önemli Notlar:

Belirtilen fiyatlar ortalama fiyatlardır ve markaya, bayiye göre değişiklik gösterebilir.

Güncel fiyatlar için marketlerin ve tekel bayiilerinin güncel fiyat listelerini kontrol etmeniz önerilir.

Alkol zammı ile ilgili en güncel bilgilere Resmi Gazete'den ve ilgili bakanlıkların internet sitelerinden ulaşabilirsiniz.