AKP'den BYD şirketine kıyak üstüne kıyak

AKP'den BYD şirketine kıyak üstüne kıyak
Yeni vergi paketinde BYD ismindeki bir Çinli otomotiv şirketine hem ithalatta hem de üretimde ÖTV ve İGV indirimi yapılacağı öğrenildi.

CHP Malatya Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Veli Ağbaba vergi düzenlemelerini içeren Kanun görüşmelerinde konuştu. Vergi Paketi ile BYD isminde bir Çinli firmaya hem ithalatta hem de üretimde önemli ÖTV ve İGV indirimi yapıldığını dile getiren Ağbaba “Baba oğula yapmaz bunu, acaba bunun içerisinde bir duygusal bağ mı var” diye sordu:

“Bir taraftan “tasarruf” denildi, tasarruf paketinde tasarruftan daha fazla bir kıyakla karşı karşıyayız. Kime yaptınız? Çinli bir firmaya yaptınız. İnsanın aklına gelmiyor değerli arkadaşlar, baba oğula yapmaz bunu. Acaba bunun içerisinde bir duygusal bağ mı var? İnsanın aklına geliyor. Mutlaka bir duygusal bağ olduğunu da hissettiğimizi ifade etmek istiyorum.”

d2c0963c-5e3b-4475-9019-e100054de672.png

“HALKIN DEĞİL TUZU KURULARIN VEKİLİSİNİZ”

Türkiye’de nüfusun yüzde 10’unun servetin yüzde 70'ine sahip olduğunu dile getiren Veli Ağbaba “En yoksul 20’lik kesim ise servetten pay alamadığı gibi maalesef borçlu yaşıyor” dedi. İnsanların çöpten beslendiğini dile getiren Ağbaba “Tuzu kuruların vekilisin, A6’ya binersin, lüks yerlerde giyinirsin, 500 dolarlık tesbih, taktığı saat 15 bin dolarlık” diye konuştu.

Kaynak:ANKA