Tüm Emeklilere 2 Bin Lira Seyyanen Zam Masada: AKP Sokaktan Gelen Baskılarla Geriliyor

Tüm Emeklilere 2 Bin Lira Seyyanen Zam Masada: AKP Sokaktan Gelen Baskılarla Geriliyor
AKP, 2023 Genel Seçimleri'nden önce en düşük emekli maaşını 7 bin 500'e çıkarmıştı. Ancak AKP'liler bu adımın yanlış bir adım olduğunu belirterek "Bu adımın sonuçlarını düşünmeden yaptık. İşin içinden çıkamıyoruz" itirafında bulundu. AKP'de şimdi de tüm emeklilere seyyanen zam tartışılıyor.

AKP en düşük emekli maaşını 10 bin TL'de 12 bin TL'ye çıkarmak için çalışmalarını sürdürüyor. Partide tüm emeklilere 2 bin liralık seyyanen zam tartışılırken bu yöndeki çalışmanın yarın tamamlanması bekleniyor. Partide seçimde alınan olumsuz sonuçlar masaya yatırılırken emekliye yapılan zammın yanlış bir adım olduğu görüşü hakim.

asgari-ucret.jpg

Ekonomim'den Besti Karalar'ın haberine göre seçim öncesi en düşük emekli maaşını 7 bin 500'e çıkarılması AKP'lilerin "Düğmeyi baştan yanlış ilikledik. Seçim öncesi yaptığımız bu adımın sonuçlarını düşünmeden yaptık. Şimdi işin içinden çıkamıyoruz” değerlendirmesine neden oluyor.

vergi.jpg

Kök maaş sorununu tamamen ortadan kaldırmak yerine yeni formüllerine arandığı AKP'de en düşük emekli maaşının 10 binden 12 bin TL'ye çıkarılması çalışmaları sürüyor. AK Parti kaynakları, “tüm emeklilere yanması konusunu tartışıyoruz, ama ortada alınmış bir karar yok” değerlendirmesinde bulundular.

bankadaki-paraniza-dikkat-yarin-ek-tedbirler-gelebilir.jpg