Akıllı Telefonlarda En Çok Satan Marka Belli Oldu!

Akıllı Telefonlarda En Çok Satan Marka Belli Oldu!
Akıllı telefon pazarında son zamanlarda heyecan tavan yapıyor! Peki, en çok satan marka hangisi? Hangi marka bu rekabette tahtı kapmayı başardı?

Samsung, 2024'te akıllı telefon pazarında liderliği tekrar ele ge geçirdi. Geçtiğimiz yıl Apple'a kaptırdığı tahtı bu yıl geri alan Samsung, 2024'ün ilk çeyreğinde akıllı telefon pazarında lider konumda.

Counterpoint Research’ün son raporlarına göre Samsung, Mart ayında 19,69 milyon telefon satarak yüzde 20’lik bir küresel pazar payı elde etti. Apple ise 17,41 milyon iPhone satışıyla pazarın yüzde 18’lik kısmını oluşturdu.

images.jpeg

Telefon görüşmeleri sırasında gerçek zamanlı dil çevirisi ve "Circle to Search" gibi inovatif özellikler sunan Galaxy S24 serisi, büyük ilgi gördü. Serinin Mart ayı sonuna kadar 6,53 milyon adet sattığı biliniyor.

Samsung'un Galaxy AI gibi yapay zeka alanındaki yatırımları da bu başarıda önemli rol oynadı. Samsung, Avrupa'da pazar payını yüzde 34'e yükselterek kıtadaki lider konumunu sağlamlaştırdı. ABD'de ise Ocak ayındaki yüzde 20'lik pazar payını Mart ayında yüzde 36'ya çıkardı.

thumbs-b-c-ea3d525356a67eafd4eb502cf9157bf4.webp

Geçtiğimiz yıl ilk kez dünya çapında en çok satış yapan akıllı telefon üreticisi olan Apple, bu yıl Samsung'a geride kaldı. Teknoloji devinin iOS 18 güncellemesiyle üretken yapay zeka destekli özellikler sunacağı söyleniyor. Ancak bu, Samsung'un yapay zeka alanındaki liderliğini geride bırakmak için yeterli olmayacak gibi görünüyor.

66.webp

44.jpg

Etiketler :