Ağbal düşerken 2.8 milyar dolar kripto paraya kaçmış

Ağbal düşerken 2.8 milyar dolar kripto paraya kaçmış
Naci Ağbal'ın görevden alınmasıyla birlikte Türk Lirası'ndan kaçışın dövizle yönelmekle sınırlı kalmadığı ortaya çıktı. Merkez Bankası atamalarını takip eden 4 gün 2.8 milyar dolarlık kripto para satın alınmış

Dünya gazetesinin aktardığı Chainalysis verilerine göre 20-24 Mart arasında Türkiye'den 23 milyar lira (2.8 milyar dolar) değerinde kripto para işlemi yapıldı.
Analistler, yatırımcıların Ağbal'ın görevden alındığı cumartesi günü özellikle stabilcoin satın aldıklarını söylüyor. Stabilcoinler, yatırımcıların bitcoindeki oynaklıktan kaçınması için tasarlanmış bir kripto para. En popülerleri Theter başta olmak üzere stabilcoinler kripto para birimlerini dövize dönüştürmeden önce piyasalar kapalıyken kullanılıyor. 

Verilere göre Tether'in işlem hacmi, bir önceki yıl aynı günlerde 39 milyon lira iken 20-21 Mart hafta sonunda 2.2 milyar liraya (265 milyon dolar) ulaştı. Kripto Teknik web sitesinin kurucusu ve analistlerinden Altuğ İşler, "Kripto borsaları 7/24 açık. O hafta sonu birçok kişi pazartesi gününe hazırlanmak için Tether satın aldı" dedi.