ABD'li bankacılık devinden herkesi heyecanlandıran altın tahmini: Çin'in altın merakı yüzünden bakın kaç doları görecek!

ABD'li bankacılık devinden herkesi heyecanlandıran altın tahmini: Çin'in altın merakı yüzünden bakın kaç doları görecek!
ABD merkezli yatırım bankası Bank of America, altın ve gümüş fiyatlarına ilişkin tahminini güncelledi. Banka, gümüşün 30 doları, ons altının 3 bin doları aşacağını tahmin etti.

ABD merkezli Bank of America, altın ve gümüş fiyatlarıyla ilgili yeni tahminlerini paylaştı. Banka, ons altının 2025 yılına kadar 3 bin doları aşacağını öngörüyor. Bu tahminde, merkez bankalarından gelen güçlü talep ve ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimlerine başlaması etkili olacak. Özellikle Çin Merkez Bankası'nın altın piyasasını desteklemek için 2023 yılında 200 tondan fazla altın topladığı ve Çin'deki bireysel talebin güçlü seyrettiği belirtiliyor.

altin3.webp

Banka, daha önce Fed'in 2024 yılının ilk çeyreğinde faiz indirimi yapması durumunda ons altın için 2 bin 400 dolar tahmininde bulunmuştu.

Ancak son değerlendirmesinde bu tahmini yukarı çekerek ons altın için 3 bin dolar ve ons gümüş için 30 dolar öngörüsünü paylaştı. Bu tahminler, altın için %28, gümüş için ise %8'lik bir yükseliş öngörüyor. Bugün ons altın yaklaşık olarak 2 bin 353 dolar civarında işlem görüyor.

alt2.webp

Bank of America ayrıca, bakır fiyatlarının 2025 yılında ton başına ortalama 10 bin 750 dolar, 2026 yılında ise 12 bin dolara yükseleceğini tahmin ediyor. Alüminyum için ise fiyat tahmini 2 bin 250 dolar olarak gerçekleşti.

Etiketler :