60 Tam Altın Borçlandı Gene Emekli Olamadı

60 Tam Altın Borçlandı Gene Emekli Olamadı
Elazığ'da bir esnaf emekli olabilmek için 60 tam altın borçlandı fakat emekli olamadı.

Elazığ'da esnaflık yapan Zülfü Kaya, BAĞ-KUR emeklilik prim günlerinin 7 bin 200'e düşürüleceği beklentisiyle prim borçlanması yaparak prim gününü 8 bin güne tamamladı.

60 TAM ALTIN BORÇLANDI

Kaya, normal şartlarda BAĞ-KUR'dan emekli olabilmesi için gerekli olan 9 bin prim gününe ulaşabilmek için borçlanma yolunu tercih ettiğini söyledi. 60 tam altın borçlanarak prim günlerini tamamladığını belirten Kaya, "Ancak beklediğimiz düzenleme gerçekleşmediği için mağdur durumdayız. Prim borçlarımı ödeyemiyorum, evime ekmek götüremiyoruz" dedi.

Esnafın ortak talebi ise Cumhurbaşkanı'ndan beklenen yasal düzenlemenin bir an önce hayata geçirilmesi yönünde oldu. Kaya, "Bütün esnafın düzlüğe çıkmasını istiyorum. Bu mağduriyet sadece benim değil, birçok esnafın ortak sorunu" diye konuştu.

Emekli olmak için 60 tam altın borçlandı yine de emekli olamadı: "Benim tam altın borcum 1 milyon 50 bin lira olmuş. Asabım bozuldu''

''ÇOK ZOR DURUMDAYIM''

Emekli olabilmek için borçlananların dışında evini, arabasını satan esnaflar olduğunu ve kredi çekenlerin faizlerini bile karşılayamayacak hale geldiğini anlatan Zülfü Kaya, şunları söyledi:

''Esnafım, BAĞ-KUR'luyum. BAĞ-KUR'lu olduğum için de emekli olabilmek için 9 bin prim günümüz var. Daha önceden Bağ-Kur'a prim borcum vardı. Yapılandırma yaptık, borçlandık. 500-600 bin para yatırdım. Sayın cumhurbaşkanımız seçimlerden önce her mitinginde bunu dile getirdi. Biz çok sevindik. Ondan sonra EYT çıktı. SSK'lılar 5 bin 900 günde emekli oldular. 43 yaşında emekli oldular. Ben esnafım, 25 yılı doldurmuşum, 51 yaşındayım. EYT'ye de uyuyorum. 8 bin günüm var. Ne yazık ki emekli olamadım. Çok zor durumdayım. Mağdurum, primleri yatıramıyorum. 6 bin- 7 bin lira arası primler. Evimize ekmek götüremiyoruz. Biz bunu sayın cumhurbaşkanımızdan da, sayın çalışma bakanımız Vedat Bey'den de bekliyoruz. Bu yasanın çıkmasını ve bütün esnafların düzlüğe çıkmasını istiyorum. Mağduriyetimiz budur. 43 yaşında emekli olmuş adam, ben 51 yaşında emekli olamıyorum. 8 bin günüm de var. Devletimiz bir açıklama yapsın. BAĞ-KUR mağdurları ne olacak? Açıklama istiyoruz. Bize yardımcı olsunlar, isteğimiz budur.''

Kaynak:ANKA