6 Günlük Grev Boyunca 30 Milyon Lira Zarar Ettiğini Açıkladı. Belediye Giriş Ücretlerine Zam Yaptı

6 Günlük Grev Boyunca 30 Milyon Lira Zarar Ettiğini Açıkladı. Belediye Giriş Ücretlerine Zam Yaptı
Paris'in simgesi Eyfel Kulesi'nde bu yaz bilet fiyatlarına %20 zam yapılacak. Eyfel Kulesi İşletme Firması (SETE) Yönetim Kurulu Başkanı Jean-François Martins, zammın sebebini artan işletme masrafları olarak açıkladı.

Martins, Franceinfo'ya verdiği demeçte, 120 milyon avroya ulaşan işletme masraflarını karşılamak için zammın gerekli olduğunu söyledi. Bakım ve onarım masraflarının Paris halkına vergi olarak yansıtılmasının doğru olmadığını savunan Martins, "Kuleyi kapatmak veya masrafları halka yüklemek yerine bilet fiyatlarını artırmak daha mantıklı" dedi.

eyfel-kulesi.jpg

Grev Nedeniyle Kaybedilen Gelir

Mart ayında altı gün boyunca grev nedeniyle kapalı kalan Eyfel Kulesi'nin gelir kaybının bir milyon avrodan fazla olduğunu belirten Martins, grevden etkilenen ziyaretçilere yeni bilet veya para iadesi seçeneklerinin sunulacağını da açıkladı.

Eyfel Kulesi'nde çalışanların, yapının bakımıyla ilgili endişeleri olduğunu belirten Martins, bu endişelerin yersiz olduğunu savundu. Martins, "Kule, son beş yılda hiç olmadığı kadar iyi durumdadır. Çalışanlarımız da bunu biliyor. Mutsuzluklarının başka nedenleri olabilir" dedi.

eyfel-kulesi3.jpg

2017 ile 2030 yılları arasında Eyfel Kulesi'ne 380 milyon avro yatırım yapılacağını belirten Martins, bu rakamın önceki dönemlere göre iki buçuk kat daha fazla olduğunu vurguladı.

SETE'nin tek hissedarı olan Paris Belediyesi'nin, ücret konusunda aşırı talepkar olmadığını da savunan Martins, "Belediye'nin talepleri kuleye zarar vermez. Eğer zarar verseydi, belediye kuleyi kurtarmak zorunda kalırdı" dedi.