56 Yıllık Ticaret İflasla Sonuçlandı: Koca Deri Fabrikası Battı

56 Yıllık Ticaret İflasla Sonuçlandı: Koca Deri Fabrikası Battı
Çorlu'da yarım asrı aşkın süredir deri sektöründe öncü firmalardan biri olan Sen Deri, beklenmedik bir gelişmeyle karşı karşıya. Ayakkabı, deri giysi ve kürk gibi ürünlerle Türkiye'de ve yurt dışında tanınan şirket, iflasın eşiğine geldi. Bu durum, sektörde şok etkisi yarattı.

Türkiye'yi etkisi altına alan ekonomik kriz, sadece asgari ücretli ve emeklileri değil, küçük ve orta ölçekli firmaları da vurmaya devam ediyor. Artan maliyetler, küçülen talep ve finansal zorluklar, birçok firmayı konkordato talep etmeye veya iflasını açıklamaya zorluyor.

Ekonomik krizin pençesinde kalan küçük ve orta ölçekli firmalar, hayatta kalma mücadelesi veriyor. Hammadde ve üretim maliyetlerindeki artışlar, satış gelirlerini düşürmekte ve firmaları borç bataklığına sürüklüyor.

SEN DERİ İFLASIN PENÇESİNDE

Dev firma 1968 yılında deri kentlerinden Çorlu’da kurulan fabrikada deri işleme, ayakkabı, deri kıyafetler, kürk gibi onlarca ürünün üretimi gerçekleştiriliyordu.

Yılda 60 bin ton üretim yapan fabrika 20'den fazla ülkeye ihracatıyla ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

Bu arada Türkiye’nin deri sektöründeki pazar payının %40’ını, dünya pazarının ise yaklaşık %8’ini karşılayan Çorlu Deri ve Karma OSB’de faaliyet gösteren firmalar, Avrupa ve Rusya pazarının daralması, kurlardaki hareketlilik, global krizler ve maliyetlerdeki artış nedeniyle sıkıntılı bir süreç yaşıyor.