5 Bin TL'lik Emekli İkramiyesinde Yeni Detaylar! Aylıkları Bağlanmamış EYT'liler İkramiye Alacak Mı?

5 Bin TL'lik Emekli İkramiyesinde Yeni Detaylar! Aylıkları Bağlanmamış EYT'liler İkramiye Alacak Mı?
Emeklilere tek seferlik verilecek 5 bin TL'lik emekli ikramiyesiyle ilgili soru işaretleri bulunuyor. Dul ve yetim aylığı alırken çalışanlara ikramiye ödenecek mi? EYT başvurusu yapıp henüz emekli aylığı bağlanmayanlar ikramiyeden yararlanacak mı?

Emekli aylıklarına vergi, prim ve nafaka borçları için haciz konulabilirken Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla bir defaya mahsus verilecek 5000 liralık ikramiyeye haciz konulamayacak.

Çalışan emekliler ikramiye alamayacak ancak dul ve yetim aylığı alırken çalışmaya devam edenler hisseleri oranında ikramiye alacaklar. Habertürk'ten Ahmet Kıvanç, emeklilere yapılacak ikramiye ödemesi ile ilgili merak edilenleri yazdı. Ayrıntılar şöyle:

emekli-ikramiye0.jpg

KİMLERE ÖDENECEK?

* Emekli ikramiyesi, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı kapsamında emekli aylığı alıp da herhangi bir işte sigortalı çalışmayanlara ödenecek.

emekli-ikramiye2.jpg

EMEKLİ İKRAMİYELERİNE HACİZ KONULAMAYACAK

* Emekliler ile dul ve yetimlerine Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla bir defalığına verilecek 5000 liralık ikramiyeye haciz konulamayacak ve bu ödemelerden kesinti yapılamayacak.

emekli11.jpg

DİLEKÇEYİ VERMİŞ AMA AYLIĞI BAĞLANMAMIŞ EYT’LİLER DE YARARLANACAK

* Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi kapsamında emeklilik dilekçesi vermiş olup henüz aylığı bağlanmamış kişiler bulunuyor. Bunlardan, ekim ayında herhangi bir sigortalı işte çalışmayanlar da ikramiyeden yararlanacaklar. Bu kişilerin ikramiyesi ilk emekli aylıklarıyla birlikte ödenecek.

Etiketler :