5.84'ü gören Dolar/TL düşüşe geçti! İşte sebebi

5.84'ü gören Dolar/TL düşüşe geçti! İşte sebebi
Cuma günü 5.46'da güne başlayıp akşam saatlerinde 5.84'ü test eden kur Merkez Bankası'nın açıkladığı bazı önlemlerin ardından yükselişini tersine çevirdi. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Cuma günü 1 hafta vadeli repo ihalelerine bir süre ara verileceğini açıkladı. Dün Döviz karşılığı TL swap piyasasında vadesi gelmemiş toplam swap satışı sınırı yüzde 10'dan yüzde 20'ye çıkarıldı. TCMB bir diğer adım atarak TL karşılığı döviz depo  piyasasında ihale açmadı. Spinn Danışmanlık Kurucu Ortağı Özlem Derici Şengül Bloomberg HT'ye Merkez Bankası'nın aldığı önlemlerle piyasaları rahatlatmaya çalıştığını belirtti. Şengül TL tarafında daha 'sıkı' ve döviz likiditesini de artırmaya çalışan bir Merkez Bankası olduğunu söyledi. 

Dün %3'e yakın düşüşle 5.57'lere gerileyen günü de 5.5503'te tamamlayan Dolar/TL  yeni güne de 5.57 seviyelerinde başladı, ardından sert düşüşle 5.47'ye kadar çekildi. Sabah saatlerinde %0.4 artışla 6.32'de seyreden Euro/TL  6.24'e indi. Sepet kur da 5.95'ten 5.86'ya çekildi.

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye ile ilişkilerin gerilmesine ve kurda artışa neden olan Golan Tepeleri'ni İsrail toprağı olarak tanıyan bildiriyi imzaladı. 

Dolar 10.00 itibariyle 5.56 seviyelerinde işlem görüyor. 

İlgili Haberler
Etiketler :