Sektörde deprem gibi gelişme: 39 yıllık ünlü dev enerji şirketi iflasın eşiğinde!

Sektörde deprem gibi gelişme: 39 yıllık ünlü dev enerji şirketi iflasın eşiğinde!
Türkiye'nin enerji devi Mat Enerji iflasın eşiğinde. Şirket, konkordato talebiyle gündeme geldi. Ankara'dan gelen haber enerji sektörünü sarstı. Mahkeme 1 yıllık kesin mühlet kararı verdi.

Son zamanlarda yaşanan küresel ekonomik kriz nedeniyle teker teker iflas eden şirketlere bir yenisi daha eklendi. Türkiye'nin ünlü enerji şirketi konkordato başvurusunda bulundu. Ülke genelinde konkordato ilan eden firmalar arasında Ankara şehri ön plana çıkıyor. Bu sefer ki konkordato haberi ise yine Ankara'dan geldi.

Türkiye'nin tanınmış enerji şirketlerinden Mat Enerji İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., ekonomik krizden etkilenerek konkordato başvurusunda bulundu. Şirketin Ankara Ticaret Sicil Müdürlüğü'ne kayıtlı olduğu ve konkordato kararının 24 Temmuz 2024 tarihinde alındığı bildirildi. Mahkeme, 2024/251 esas numarası ile verilen karar doğrultusunda şirkete 1 yıllık kesin mühlet tanıdı.

hizmet-alim-isleri.jpg

MAHKEME KARARI VE KOMİSERLER KURULU

Ankara 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından alınan karar ile Mat Enerji'ye İİK.289/3. maddesi uyarınca kesin mühlet kararı verildi. Mahkeme, komiserler kuruluna sektör uzmanı Prof. Dr. Nevzat Aypek, bağımsız denetçi Vedat Kaman ve hukukçu Prof. Dr. Levent Börü'yü görevlendirdi. Şirketin tüm faaliyetleri bu kurulun denetimine tabi olacak.

screenshot-3.png

MAT ENERJİ'NİN TARİHÇESİ VE FAALİYET ALANLARI

1985 yılında kurulan Mat Enerji, trafo merkezlerinden yüksek gerilimli iletim hatlarına kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösteriyor. 154 kV ve 380 kV trafo merkezleri tesislerindeki tecrübesiyle sektörde öne çıkan şirket, konut projelerinden endüstriyel tesis inşaatlarına kadar birçok alanda hizmet veriyor. Şirket, uluslararası konsorsiyumlarda gerçekleştirdiği projelerle dikkat çekiyor.

yapimisleri.jpg

SEKTÖRDE YAŞANAN KRİZİN ETKİLERİ

Mat Enerji, ekonomik krizin derinleşmesiyle birlikte iflasın eşiğine geldi. Şirketin konkordato ilan etmesi, sektördeki diğer firmaların da benzer adımlar atabileceği endişesini doğurdu. Özellikle Ankara'da konkordato ilan eden firmaların sayısının artması dikkat çekiyor.