30 Yıllık Gıda Devi, Halka Arz Oluyor

30 Yıllık Gıda Devi, Halka Arz Oluyor
1993 yılında kurulan Armada Gıda halka arz edilmeye hazırlanıyor. Planlanan halka arzda toplam 68 milyon 745 adet pay satışı öngörülüyor; bunun 7 milyon adedi sermaye artırımı, 11 milyon adedi ise ortak satış yöntemi ile gerçekleştirilecek.

Dünya Gazetesi'nin haberine göre Mersin'de faaliyet gösteren ve 3 fabrikasıyla 13 üretim hattında gıda üretimi yapan Armada Gıda, halka arz olmak için hazırlanıyor. Toplam 137 bin 123 metrekarelik bir alanda faaliyet gösteren şirket, bu adımıyla sektördeki önemli yatırımlarını finanse etmeyi ve büyümesini hızlandırmayı hedefliyor.

armada-gida-halka-arz-icin-spkya-basvurdu-ne-kadar-pay-satisi-ongoruluyor-xtow.webp

Halka arz işlemiyle birlikte Armada Gıda, sermaye yapısını güçlendirmeyi ve yeni yatırımlara imkan sağlamayı planlıyor. Bu sayede şirket, üretim kapasitesini artırmayı, yeni ürünler geliştirmeyi ve pazar payını genişletmeyi amaçlıyor.

Armada Gıda'nın halka arzı, yatırımcılar için de önemli bir fırsat sunacak. Şirketin güçlü finansal yapısı ve sektördeki deneyimi, yatırımcılara cazip bir yatırım imkanı sağlayacaktır.

İZAHNAMESİNİ SPK'YA SUNDU

Armada Gıda'nın Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) sunduğu izahat metnine göre, şirket halka arz sürecini Global Menkul Değerler A.Ş. ile yürütecek. Planlanan halka arzda toplam 68 milyon 745 adet pay satışı öngörülüyor; bunun 7 milyon adedi sermaye artırımı, 11 milyon adedi ise ortak satış yöntemi ile gerçekleştirilecek.