30 yıllık gayrimenkul devi iflas etti! Milyonluk projelerde imzası var

30 yıllık gayrimenkul devi iflas etti! Milyonluk projelerde imzası var
1994 yılından bu yana faaliyet gösteren dev gayrimenkul şirketi Yuzhou Group, ABD'de iflas başvurusunda bulundu.

Küresel çapta iflas dalgası durmaksızın devam ediyor. 2019'da patlak veren koronavirüs pandemisi ile başlayan kapanma süreci, büyük ve küçük birçok işletmenin sonunu getirdi. Türkiye'de de çok sayıda iflas ve konkordato ilanı görülürken, Avrupa ülkeleri ve ABD'de de benzer durumlar yaşandı. Ekonomim'de yer alan habere göre, Çin'de de devlet destekli milyar dolarlık sermayeye sahip bir gayrimenkul şirketi iflas etmişti. Bu iflas, birçok inşaat projesinin yarım kalmasına neden olurken, ülke genelinde ekonomik sıkıntılar da kendini göstermeye başladı.

youzhu-group2.jpg

Son gelişmelerde, Çin’de bir başka büyük gayrimenkul şirketi daha iflas etti. Wall Street Journal'ın haberine göre, Hong Kong merkezli gayrimenkul devi Yuzhou Group, ABD'de iflas başvurusunda bulundu. Çin'deki ekonomik kriz ve daralmanın son kurbanı olarak nitelendirilen Yuzhou Group, Perşembe günü offshore yeniden yapılandırması için ABD mahkemesinden onay talep ederek 15. bölüm kapsamında iflas sürecine girdi. Şirket, New York Güney Bölgesi ABD İflas Mahkemesi'ne sunduğu dosyada, tahvil sahipleri ve borç verenlerle yaklaşık 6,7 milyar dolarlık borcu yeniden yapılandırmak için bir anlaşma yaptığını bildirdi.

Yuzhou Group, 1994 yılından bu yana faaliyet gösteren, merkezi Çin'de bulunan bir gayrimenkul şirketiydi. Konut, ticari ve karma kullanımlı projeler geliştirme konusunda uzmanlaşan Yuzhou, Çin'in özellikle büyük şehirlerinde birçok projeye imza attı. 2009 yılında Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası'nda halka arz edilen şirket, bu sayede uluslararası alanda da tanınır hale geldi. Yuzhou Group'un projeleri genellikle yüksek kalite ve sürdürülebilirlik ilkelerine dayalı olarak inşa edilmiştir ve bu projeler çoğunlukla Çin'in doğu ve güney kıyı bölgelerinde yoğunlaşmıştır.

Kaynak:Ekonomi Servisi

Etiketler :