25 Yıllık Kimya Devi Çöktü! 8 Marka, 100 Ürün, Hepsi Konkordato Gölgesinde

25 Yıllık Kimya Devi Çöktü! 8 Marka, 100 Ürün, Hepsi Konkordato Gölgesinde
Türkiye’nin kozmetik devi konkordato ilan etti. Çok sayıda ülkeye ihracat yapan firma 100'den fazla ürün üretiyordu. Borçlularla anlaşma sağlanamazsa firma iflas edebilir.

Konya'da 25 yıllık faaliyet gösteren Yıldız Profesyonel Kozmetik Kimya A.Ş. konkordato ilan etti. Bünyesinde 8 marka barındıran ve çok sayıda ülkeye ihracat yapan firma 100'den fazla ürünün üretimini gerçekleştirecek kapasiteye sahip.

Merhaba Gazetesi'nin haberine göre, küresel ekonomideki durgunluktan etkilenen Türk firmaları konkordato ve iflas etmeye devam ediyor.

yildiz-kimya.jpg

Son olarak, Konya’da 25 yıldır kozmetik sektöründe faaliyet gösteren Yıldız Kozmetik Kimya Anonim Şirketi, ekonomik gerekçelerle konkordato ilan ettiğini duyurdu. 1998 yılında kurulan firma, Konya’daki fabrikasında 50 çalışanı istihdam ediyor ve 100’den fazla ürün üretiyor.

Ürün çeşitleri arasında kozmetik maskeler, tonikler ve şampuanlar bulunuyor. Firma, bünyesinde 8 marka barındırıyor ve çok sayıda ülkeye ihracat yapıyor. Kaliteli ürünleriyle ön plana çıkan firma, küresel ekonomideki durgunluğun kurbanı oldu.

yildiz-kimya-kozmetik.jpg

Konya’nın faaliyet gösteren ve 1998 yılından beri sektörde önemli bir yere sahip olan Yıldız Profesyonel Kozmetik Kimya konkordato ilan etti.

Küresel ekonomik krizin etkileri ve finansman kaynaklarına ulaşımın zorlaşması nedeniyle Konya’da 1998 yılından beri faaliyet gösteren Yıldız Profesyonel Kozmetik Kimya firmasını da etkiledi. Nakit akışındaki sorunlar ve artan borç yükü nedeniyle firma konkordato ilan etme kararı aldı.

Kasım 2023’te sonuçlanan davada mahkeme tarafından firmaya 3 ay süre verilmişti. Konkordato kararı 23 Şubat 2024 itibariyle bir kez daha bir aylığına uzatılan Yıldız Profesyonel Kozmetik Kimya bu süre zarfında firma, alacaklılarıyla anlaşmaya varmaya çalışacak. Anlaşma sağlanamazsa firma iflas edebilir.

yildiz-kimya-kozmetik1.jpg

20 yıldan uzun süredir kozmetik alanında hizmet veren Yıldız Kimya Kozmetik; üretimini, dağıtımını ve ticaretini yaptığı ürünleriyle sektörün önde gelen kuruluşlarından biri olarak kabul ediliyor. Yıldız Kimya Kozmetik Türkiye’nin çoğu ilinde var olduğu gibi başta Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok ülkeye de ihracat yapıyor. Yıldız Kimya Kozmetik bünyesinde PAKFACE, MCK, GLOCK, PAKHAİR ve LANİMAFORTE gibi markalar barınırken dalında uzman kimyager ve ustalarla, tam otomatik makinelerle üstün teknoloji ürünü üretim yapılıyor.