2023 Yılında Dünyada En Çok Satılan Otomobil Belli Oldu

2023 Yılında Dünyada En Çok Satılan Otomobil Belli Oldu
JATO Dynamics'in 2023 raporuna göre Tesla Model Y, dünya genelinde en çok satan araç oldu. Tesla'nın bu başarısı, Toyota'nın liderliğini sona erdirdi. Model Y'nin satışlarındaki yüzde 64'lük artış, bu zaferi pekiştirdi. Toyota RAV4 ve Corolla ise ikinci ve üçüncü sıralarda yer aldı.

JATO Dynamics 2023 yılında dünyada en çok hangi otomobilin satıldığına dair bir araştırma raporu paylaştı. Geçtiğimiz yıl Toyota liderliğinde geçen listede artık lider değişti.

ShiftDelete'in haberine göre Tesla, yükselen başarısını burada da göstermiş oldu.

2023 YILINDA DÜNYADA EN ÇOK SATAN ARAÇ TESLA MODEL Y OLDU

2023-dunyada-en-cok-satan-arac-tesla-model-y.webp

JATO Dynamics tarafından her yıl düzenli olarak yayınlanan 2023 yılında dünyada en çok satan araç listesi yayınlandı.

Geçtiğimiz yılın lideri ikinci sıraya gerilerken listenin başında açık ara farkla Tesla Model Y yer alıyor. Böylece ilk kez bir elektrikli otomobil küresel sıralamada zirveye çıktı.

Tesla Model Y, bir yıl içinde büyük bir sıçrama gerçekleştirdi. Ocak ile Aralık 2023 arasında yüzde 64 artış yaşadı. Otomobil, 1,23 milyon adet satarak listenin zirvesinde yer aldı.

Toyota RAV4, geçtiğimiz yıl 1,02 milyon olan satış adedini 1,07 milyon adede çıkararak ikinci sırada yer aldı. Üçüncü sırada da Toyota yer alıyor. Toyota Corolla, 1.01 milyon ile listede yer aldı.

Etiketler :