20 Milyar Dolar Servetli Avrupa'nın En Büyük Yazılım Şirketi Sahibinin Söylediklerine İnanamayacaksınız! Gördüğü Tehdidi Söyledi

20 Milyar Dolar Servetli Avrupa'nın En Büyük Yazılım Şirketi Sahibinin Söylediklerine İnanamayacaksınız! Gördüğü Tehdidi Söyledi
SAP'ın kurucusu 20 Milyar Dolar Serveti ile Avrupa'nın En Büyük Yazılım Şirketi Sahibi Hasso Plattner, Almanya'daki Arap nüfusu ve sağcı AfD'nin yükselişiyle ilgili endişelerini paylaştı. AfD'ye uygulanacak yasaklara karşı çıktı ve Rusya'nın tehditlerine karşı Almanya'nın silahlanması gerektiğini belirtti.

Avrupa’nın en büyük yazılım şirketi SAP’ın kurucusu olan Hasso Plattner, Almanya’daki Arap nüfusu ve “hakimiyetinin” ülkeyi tehdit ettiğini söyledi.

20 milyar dolara yakın serveti olduğu tahmin edilen 80 yaşındaki ünlü girişimci, Neue Zürcher Zeitung’a (NZZ) verdiği röportajda, Berlin’in Araplar tarafından işgal edildiğini belirterek, "Ben bir Berlinliyim ama artık Berlin'e gitmiyorum, Potsdam'da kalıyorum" dedi.

‘TIPKI ABD’DEKİ GİBİ DEMOKRASİNİN BİLE BİZE PEK BİR FAYDASI OLMAZ’

Irkçı söylemleriyle ve AB karşıtlığı ile bilinen aşırı sağcı Almanya İçin Alternatif Partisi’nin (AfD) yükselişine de dikkat çeken Plattner, şöyle konuştu:

“Bu beni çok endişelendiriyor. Bir kriz durumunda AfD seçmenlerinin oranının kolayca yüzde 50'nin üzerine çıkabileceğinden korkuyorum. O zaman ABD'de de görebileceğiniz gibi 75 yıllık demokrasinin bile pek bir faydası olmuyor.

‘PUTİN’İN BİZİM İÇİN ÖZEL PLANI VAR; ALMANYA ARTIK SİLAHLANMALI’

AfD'ye uygulanması planlanan yasak talebine ise karşıyım. Bu onları yalnızca daha güçlü kılar. Çünkü toplumda AfD'nin fikirlerine çok yakın güçlü bir grup var. Yıllarca sosyal demokratlara oy verdimi ama bugün ortada sosyal demokrasi diye bir şey kalmadı.”

Hasso Plattner, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Batı'ya yönelik tehditleri için ise, “Putin'in Ukrayna sorununu çözdükten sonra bizim için özel bir planı var. Artık Almanya silahlanmalı ve kendini savunmaya hazır olduğunu göstermeli. Diğer NATO ülkeleri de öyle” ifadelerini kullandı.


Etiketler :