100 cc altında motosiklet ve drone almak isteyenler dikkat! Vergi geliyor

100 cc altında motosiklet ve drone almak isteyenler dikkat! Vergi geliyor
Kol saatinden 100 cc'lik motosikletlere ve dronelara vergi geleceği ortaya çıktı. TBMM Başkanlığına sunulan kanun teklifle birlikte motosikletten MTV, kol saati ile dronedan ÖTV alınacağı belirtildi.

Donanım Haber'den Yusuf Akbaş'ın haberinde yer alan bilgilere göre, 100 cc'lik bir motosiklet almak isteyen ve drone alıp her yeri kuş bakışı çekmek isteyenlere kötü haber geldi.

100 cc'lik motosikletlerden MTV, drone ve kol saatlerine ise ÖTV alınacağı belirtildi.

DRONELARA YÜZDE 20 ÖTV GELİYOR

Kanun teklifinin kabul edilmesi durumunda drone ile vergisiz fiyatı 5 bin lira üzerindeki kol ve cep saatlerine yüzde 20 oranında ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) getirileceği ortaya çıktı. Akıllı saatler ayrı bir başlık altında değerlendirildiği için akıllı saatlere herhangi bir ek vergi gelmeyeceği belirtildi.

100 CC'NİN ALTINDAKİ MOTOSİKLETLERE MTV!

Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunu'nda yapılacak değişiklikle motor silindir hacmi 100 cc altında olan motosikletler ve motor gücü 6 kilovat ve altındaki motosikletlerin MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi) kapsamına alınacağı aktarıldı.

Bu motosikletler için özel MTV tarifesi belirlenecekken. Bu hüküm, düzenlemenin yürürlük tarihinden sonra ilk defa kayıt ve tescil edilecek taşıtlara uygulanmak üzere yayımı tarihinde geçerli olacak. Mevcut araçları kapsamayacak.

Söz konusu kanun teklifi TBMM’de oylamaya sunulacak. Oylamada kabul edilirse Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

Kaynak:halktv.com.tr