10 yılı aşkın süredir piyasaları sallayan Toyota Corolla, 2 modelinin üretimini durduruyor
Şirket, Toyota Corolla Axio ve Corolla Fielder'ın üretiminin Japonya'da resmi olarak ekim ayında sona ereceğini doğruladı. Bu modeller 13 yıl piyasada kaldıktan sonra üretimden kaldırılacak ve bunları Japon Dacia'larıyla kıyaslayamayız, çünkü popüler Rumen otomobillerinden bile daha ucuzlardı.

E160 nesli özellikle Japonya pazarı için tasarlandı. Bu modeller, uygun fiyatı ve güvenilirliğiyle özellikle filo müşterileri arasında özel bir yer edindi.
KULLANIŞLI İKİ MODELİ ÜRETİMDEN KALDIRILIYOR
Toyota'nın piyasada 10 yılı aşkın süredir yer almasına rağmen, en uygun fiyatlı ve kullanışlı iki modeli üretimden kaldırılıyor.

Şirket, Toyota Corolla Axio ve Corolla Fielder'ın üretiminin Japonya'da resmi olarak Ekim ayında sona ereceğini doğruladı. Bu modeller 13 yıl piyasada kaldıktan sonra üretimden kaldırılacak ve bunları Japon Dacia'larıyla kıyaslayamayız, çünkü popüler Rumen otomobillerinden bile daha ucuzlardı.
E160 nesli özellikle Japonya pazarı için tasarlandı. Bu modeller, uygun fiyatı ve güvenilirliğiyle özellikle filo müşterileri arasında özel bir yer edindi.
2015, 2017 ve 2022'de yapılan bazı iyileştirmelere rağmen Corolla Axio ve Fielder büyük ölçüde değişmeden kaldı. Avrupa'daki Corolla'lardan farklı olarak bu Japon modelleri, daha küçük Toyota Yaris'in platformu temel alınarak üretilmişti.
Toyota bu modeller için iki versiyon sunuyordu: 1.5 litrelik benzinli motor ve hibrit versiyon. Benzinli versiyonda dört tekerlekten çekiş (AWD) ve CVT otomatik şanzıman seçeneği de mevcuttu.